15.3.2006

Krapula

Riston vaivana on usein toistuva ja piinallisesti jomottava krapula. Se tahtoo vaivata häntä alinomaa ja vaiva on tosi kiusallinen. Astman ja allergioiden kanssa kyllä pärjäisi mutta tämä säännöllisesti toistuva krapula on yhtä helvettiä, -totesi Risto aikonaan jo lääkärillekin.

Nyt aamukymmeneltä vaatteet päällään sohvalta herätesäänkin hän huomaa krapulan taas iskeneen. Miksi syytöntä miestä näin piinataan, ei ole edes jääkaapissa kylmää olutta ensihätään. Pojan huoneesta kuuluu kuorsaus ja Sarista sekä nuoremmista lapsista ei ole hajuakaan.

Huomenna on jo työpäivä, tänään pitäisi saada itsensä virkistettyä työkuntoon. Suomenojalle vedetään uusi kaukolämpöputki ja routaista maata pitää lohkoa jopa rautakangella koska kaivuri ei ihan joka nurkkaan uletu.
Ulkotyö on sopivilla ilmoilla ihan mukava mutta kesäkuumalla ja talvipakkasilla ei välttämättä aivan herkkua. Riston selän reistattua ja prostataleikkauksen jälkeen oli kuntoutuslääkärin kanssa hieman puhetta josko Risto kouluttaisi itseään hieman ja opiskelisi ATK-tukihenkilöksi. -Ei vanha mies enää uusia temppuja opi, totesi Risto niille puheille, sormetkin paksut pötikät ja mitä hittoa tarkoittaa ATK-tuki?

Paras vain jatkaa näin ja mennä sitten viisikymppisenä eläkkeelle, sairaana reumatismisena raakkina. Maksa ja munuaiset rekkaleena, verenpaine tapissa ja kolestroli pilvissä. Niveletkin piloilla mutta mahasta ja mahan alla olevasta nahan kekkaleesta olisi vaikka kahdelle jakaa.

Ei kommentteja:

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...