18.9.2006

Prototesti

Josefin palattua vilvoittelureissultaan Risto kertoo tuon savusaunapussi-ideansa miehelle. Skeptikko Josef ei heti lämpene mutta Riston jänkättyä ja jänkättyä suostuu kokeilemaan ideaa käytännössä.

Josefin tuttava -Heinosen Arru asuu rivitalossa Kälviän keskustassa ja hänen luokseen saapuu seuraavana päivänä ryhmä rämä. Rautakaupasta on hankittu muutama rulla alumiinifoloita ja lämmönkestävää teippiä. Kalasavustuspussi, kokeiluhalua ja intoakin on joten rivitalon terassilla alkaa saunapussin rakentaminen.

Pussi valmistuu nopeasti, joskin kallista alumiinia kuluu joltisenkin verran. Pussiin on tehtävä vielä ilmatäytteisenä oviviritelmä joka aukeaa kun saunan ovikin avataan. Nyt pölynimurin poistoilma johdetaan suureen pussiin -joka on ensin levitetty saunan sisätiloihin. Lauteet jätettiin ulkopuolelle jotta ne eivät savuuntuisi.

Pussi täyttyy hitaasti kuin kuumailmapallo. Ikkuna peittyy ja tulee pimeä. Puhkaistaan reikä valaisimen kohdalle ja myös oviaukkoviritelmä viimeistellään. Laitetaan kalasavustuspussi kiukaan päälle ja suljetaan ovi. Silloin huomataan että kiukaan kytkin onkin kiukaan kyljessä eli folion takana. Sekin joudutaan vielä puhkaisemaan esille ja kiuas kytketään neljän tunnin asentoon.

Ilmanpaine on pussin sisältä pois mutta alumiini pysyy silti hyvin ryhdissään, lauteiden muoto piirtyy alumiinifolion alta kuin jättiläismäinen portaanmuotoinen suklaalevy.


Sauna lämpiää ja jännityksellä odotetaan savun oleentumista jotta päästäisiin testaamaan onko tästä savusaunan korvikkeeksi. Risto miettii jo itseään kymppiuutisten kevennöksen päätähtenä.

Ei kommentteja:

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...