20.9.2006

Savuilua

Nyt ei auta kuin odottaa jotta termostaatin naksaus kuuluisi ja ilmoittaisi savusaunapussin olevan valmis. Heinos-Arru on samanlainen skeptikko kuin Humppiskin ja löytää kokeilusta monta epäkohtaa.

-Miksi tuollaisia alumiinifolioita kukaan saunaansa levittäisi, sellaisethan ovat jo valmiiksi paneleiden alla?

-onko edes sallittua savukaasuja johtaa ilmastointihormiin ja oikea savusaunahan on musta nokikoppi eikä mikään kiiltävä alumiininen peilisali?

-savusaunan peruselementit ovat musta noki, savuiset seinät, musta kivikasa nurkassa ja matala oviaukko yhdistettynä korkeaan kynnykseen, ei tuollaista voi alumiinipussilla korvata.


Risto antaa miehen jupista, hän itse on varma asiastaan. Samanlailla kalasavustuspussille aikoinaan skeptikoitiin mutta menestyshän siitä tuli. Risto tuntee Hope Smoke Finlandin perustajan ja idean isän varsin hyvin. Hän teki ensimmäiset versiot kotonaan ihan itse ja haki patentit sun muut. Paha moka tuli hänelle kun Espanjassa asuva suomalaissyntyinen huijari sai hänet kirjoittamaan jälleenmyyntisopimuksen.

Sopimuksessa oli kirjattu iso myyntipalkkio jos espanjalainen saa aikaiseksi miljoonan kappaleen kokonaistilauksen ensimmäisen edustusvuoden aikana. Vastaavasti kalasavustuspussifirmalle oli luvassa iso sopimussakko ellei se pystyisi toimittamaan tarvittavaa määrää ajoissa.

Siinähän kävi välillä ohraisesti. Espanjalainen puliveivasi jonkun bulvaanin kanssa joulukuun viimeisellä viikolla sen tilauspaperin ja kalapussimies ei pystynyt millään viikossa toimittamaan tarvittavaa määrää tuotteita. Heti tammikuussa espanjalainen vaati korvaussummaa ja vei lopulta asian käräjille. Ei siinä auttanut muu kuin panna firma konkurssiin ja aloittaa kaikki alusta. Patentin oli tuo mies onneksi ottanut omiin nimiinsä eikä firman nimiin. Savustuspusseja myydään kuitenkin nyt maailmanlaajuisesti niinkuin kohta myydään Riston pussisavusaunojakin.

Että semmosta peliä.

Ei kommentteja:

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...