31.1.2009

Latovainion koulumatka

Niin. Oli muutama viikko vuodessa jolloin kouluun saattoi mennä suksilla. Piti olla koko päivä monoissa tunneillakin. Lattia oli kylmä ja siellä ei pelkillä sukilla tarennut..

Kerran vuodessa oli hiihtokilpailut joissa en pärjännyt. Siskojen suksilla ja vanhoilla monoilla ei ehtinyt muiden tahtiin, niissähän se syy. Kun jää oli koulun pihalle jäädytetty niin sain lahjaksi muoviset harjoitusluistimet. Ne piti pukea lämpimässä, kylmässä muovi oli liian kovaa.

Eihän ne kavereiden hokkareiden rinnalla näyttäneet komeilta ja minun mailanikin oli melko holja:

Naapurin Oskari teki kaverin katkenneeseen lapaan uuden varren. Se oli hieman kiero ja oudon näköinen josta sain pilkkaa. "Mene muualle kirvesvartesi kanssa" -sanoi Palomäen Veikkokin ja jotenkin mua harmitti sen yli seitenkymppisen Oskarin puolestakin.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Joo.
En ollut minäkään urheilussa hyvä siellä Keski-Suomen takametsissä. Mutta sitkeästi hiihtelin kouluun, kun siitä oikeasti tykkäsin ja vieläkin tykkään.

Urheiluun suhtauduin poikasena myönteisesti, sittemmin olen tarkistanut kantaani, ja vihaan kaikkea urheilua. Lapsuuteni jääkiekkosankari asuu muutaman kilometrin päässä, mutten ole häntä koskaan livenä nähnyt.

Mutta hiihtäminen. Eilenkin Saiman kanssa tusinan kilometrejä hiihdimme, palkintona hyvä mieli, punaiset posket ja raitista ilmaa roppakaupalla.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...