30.1.2009

Maitohappoallergia

Kuntoa ylläpitävä liikunta on sellaista jossa syke nousee kunnolla ja tulee hiki. Niin kiva olisi kuntoilla oikein ravakasti mutta ikäväkseni olen havainnut että olen maitohappoallerginen.

Allergiani ei haittaa kesäaikaan pyöräilyä, mutta näin talvisaikaan pyöräily on liian holotnaa, keli liukas ja ilma liian raikasta hengittää, pitäisi siis olla vaihtoehtoisia tapoja liikkua. Kyllähän sitä polkisi kuntopyörää, sotkisi stepperiä tai soutaisi soutulaitteella ellei minulla olisi tuota pirun maitohappoallergiaa.

Mistä tuo allergia oiken kumpuaa? Luulen että se liittyy myös jotenkin elinpiiriin, koska lapsena Latovainiossa asuessani en havainnut minkäänlaisia maitohappoallergiaoireita.

Elloksen ja Hobby-Hallin kuvastoista olen etsinyt olisiko heillä mitään Hyla-pohjaisia kuntovälineitä tarjonnassaan mutta ei, ei niin yhden yhtä. Olenkohan minä koko maailman ainoa maitohappoallerginen?

Tässä vaiheessa voi satunnaisen lukijan mieleen tulla kysymys, minkälaiset tarkkaan ottaen ovat tuon maitohappoallergian oireet?

Oireita itseasiassa on monia ja todella vaikea aivan tarkkaan niitä kaikkia selvittää. Aivan lyhyesti sanoen maitohappoallergiani oireet ovat aivan samat kuin laiskuuden tunnusmerkistössäkin. Odottelen Pfizerin tuovan markkinoille Viagran tapaisen ihmelääkkeen jolla tämäkin asia saadaan kohdaltani joskus reilaan.

4 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Minulla maitohappoallergiaan auttoi valkoinen, pulverimainen aine, jonka kitkakerroin on hyvin vähäinen.

Ilman lämpötilan ollessa alle 0 astetta, sitä sataa taivaalta kuin mannaa ikään.

Sen aineen päällä voi liikkua suksilla.

Tämä siis tepsi minuun, mutta mehän olemme yksilöllisiä.

Marja-Leena kirjoitti...

Oisko tavallinen talsiminen mitään? Kävely raikkaassa talvisäässä tai kevättä kohti rientävässä tuulessa tai ihan millaisessa ilmassa vaan? Vauhdin voi säätää sopivaksi leipämoottorillaan ja ilmaiseksi saa nauttia maisemista, niin urbaaneista kuin männyntuoksuisistakin. Reissun voi lopettaa ennen kuin maitohapet nousevat pohkeisiin ja välillä voi pyrähdyksen omaisesti hiukan hölkätäkin, jos kantti kestää. Minä yleensä vain kävelen tasaiseen tahtiin noin 15 min. - 1 tuntia kerrallaan.Keskiarvo noin 2o min. Pysähtyäkin voi välillä, jopa mennä istumaan kivelle tai kannolle tai puistonpenkille.

Marja-Leena kirjoitti...

...siis maitohapot...hmm, -hapet...? :D

Murphy kirjoitti...

Niin.

Huonolla hapella tai -liioilla hapoilla, väliäkö tuolla.

Se valkoinen jauhe tuli kokeiltua lauantaina, ja hyvinhän se luistikin. Kävely on vain laiskuuden voittamisen takana, kerron miten taistelu edistyy ensi viikonloppuna jos hiihtämään ei pääse.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...