3.12.2010

Joulupohdinnan 3. luukku

Pohdinta 3.

Niin. Päivittäin kaupassa asiakkaat kopeloivat tätä tavaraa ihan säännöllisesti ja järkijään tietämättä kuitenkaan sen nimeä. Joku sanoo sitä pulikaksi, mutta ei se pulikka ole. Pulikalla tehdään piirakoita.

Joku voi sanoa sitä orreksi mutta ei se mikään kananorsikaan ole. Toinen voi sanoa rimaksi tai ripaksi mutta ne on rakennusmiesten tarvikkeita. Olisiko se kalikka?

Se älähtää johon kalikka kalahtaa, mutta en ole kuullut kenekään älähtävän vaikka se on kalahtanutkin, ei, ei se ole kalikka.

Olisiko se rajapuomi? Ei, rajapuomi on maarajoilla ja ylösnostettava, toisesta päästä akseloitu.

Olisiko se välieroitin? No joo mutta huono nimi, sähkötekniikassa on välieroittimia.
Kapula se voisi olla mutta viestinjuoksijoita tai tollo suussa olevia ei näy silti missään.

Siis kyse on tuosta neliö- tai kolmiomallisesta puu/muovikappaleesta joka laitetaan hihnalle erottamaan omat ostokset edellä- ja jäljestätulevan vastaavista.

Outo asia ettei tuolla arkisella ja yleisellä objektilla ole sellaista nimeä joka olisi heti ensimmäiseksi huulilla kun esineen näkee.

Jos päätalon Herkko eläisi niin hän kyllä tuollaiselle nimen keksisi. Kiertäisi näävelikarvojaan, puhaltelisi paksuja ja pussuttaisi holkkitupakkiaan. Sanoisi lopuksi, "mitä noita kaikkia joutavia hummeetissaan räknäämään, olkoot vaikka suoro"

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Jatkaisi Herkko varmaan sanoen "voi taivahan jumala".
Tuosta näköalasta kehittyy lisää humeetille sovituksia. Ajatteleppas, jos olisi Herkko Riitun kanssa käymässä siinä S-marketissa, joka on lähellä neljäntien risteystä. Riitu pudottaisi sen esineen vaikka lattialle, ja Herkko loihesi lausumahan:
"No nyt, p-----e tuo Riitu viimmesen temppusa teki. Ei sen vertaa piä huolta vehkeistä, että puottaa lattialle. On se epatto ihminen tässäi asiassa.

Millä me nyt erotettaan meijän ostamat tavarat muijen tavaroista? K------kö?

Menit vielä hukkaamaan koko vehkeen. Kato nyt tarkkaan hammeen poimut, ettei mäne saunan pessään lauvantaina. Tullee niin tikkuset löylyt ettei siellä oo ees Kummun Patruuna!

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...