29.12.2010

Työtovereiden luottamus

Nykyään järjestetään erilaisia kursseja jossa työtiimit luovat yhteishenkeä ja vahvistavat luottamusta toisiinsa. Tapana on laskea työkaveri köydellä alas rinteeltä tai hyppytornista ja näin laskeutuja joutuu luottamaan laskijaan.

Ei välttämättä ole pakko mennä kalliille kurssille, vaan työntekijät voivat taukohetkinä myös pareittain mitata luottamusta jos käytävän leveys on sopiva. Tässä ei kummankaan sovi antaa periksi vaan tsemppiä tarvitaan.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Ameriikasta on tainnut tämä ryhmätsemppaus tulla. Siitähän on oikein tehty elokuviakin. Mieleen tulee semmoinen kuin White mile, jossa suuri johtaja laittoi alaisensa laskemaan kanootilla jotain älyttömän vaarallista koskea sillä seurauksella, että näistä alaisista puolet eksyi ainoastaan.

No, se on ääritilanne semmoinen. Liekö miten yleistä nykyään sellainen, että "voimakkaasti suositellaan" osallistumista yhteisiin vapaa-ajanrientoihin, kuten seminaariristeilyihin tms. Joskus takavuosina moni huokaili tällaisia juttuja.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Lienee kurssitus hieman suhdanteiden mukaan, ja tiukempana aikana näistä tingitään.

On myös erilaisia buumeja. 80-luvulla tuli Japanista laatupiirit ja sellaiseen minäkin osallistuin.

Sitten 90-luvulla JOT just on time. Taas kurssitettiin. Valmetin autotehdas sovelsi sitä innokkaasti ja välivarastot oli siirretty tavarantoimittajille pitkin pitäjiä.

Nyt taitaa olla erilaiset six-sigma sun muut mutta nehän liittyy enemmän tekemiseen kuin pelkkään yhteishenkeen.

Sarasvuo on hankkinut omaisuutensa tälläisilla hengennostatusseminaareilla. No eihän siinä mitään, kun usein se vastakohta on passiivinen apatia tai tiedottamisen puute.

Useamman vuorokauden jutuissa on se lapsenhoito-ongelma perheellisillä ja joskushan sitä syntyy sitten siellä porukan kesken vapaa-aikana erilaisia tragedioita.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.05.2018 On toukokuinen hel...