1.1.2011

Kaupunkilaiset eivät tunne jalaksia

Jätehuollosta vastaavat saavat kokea lumen vastuksen karvaimmin. "Ken on maailman luonut mutta kuka ei ole tätä lunta luonut"? -kysymys saattaa tulla.

Maalla ja Latovainiossa vietiin saunapuut, saunavedet ja lehmien jauhot talvella vesikelkalla. Ei pyörä sovellu lumipöpperöön. Kenellekään ei ilmeisesti ole tullut mieleen että talvella jäteastioiden pienet pyörät pitäisi korvata jalaksilla tai sileällä päistään taivutetulla vaneri/muovilevyllä. Ongelma näkyy konkreettisesti seuraavasta:

Flash toistinta ei löytynyt.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Luulen, että taannoin kuvaamani puupinomiehet lastaavat edelleen talvella taakkansa vesikelkkaan, joka on ilman muuta paras väline kuljettaa ihmisvoimin kuljetettavia kuormia näin talvella.

Ahkio eli pulkka on vähän viraton, kun se paksussa hangessa helposti kaatuu arvaamatta, kovemmalla pohjalla taas liukuu arvaamatta mihin sattuu. Ei semmoisella ainakaan puupinomies viitsi taakkojaan kuljettaa.

Vesikelkassa parasta on se, että sitä voi kuljettaa joko takaa työntäen, tai laittamalla köysi etuosaan vetäenkin. Siihenhän voisi kätevä mies laittaa sellaisen pikalukituksen, että silloin kun köyttä ei tarvita, sen saisi kätevästi pois ja ripustaa ladon seinälle tarkoitusta varten lyötyyn naulaan. Näin köysi ei sotkeentuisi jalasten alle.

Verraton peli on vesikelkka. Kevätrospuutolla nostaa sen sitten vaikka vinnille tai johonkin, missä se ei kesäaskareita haittaa.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...