8.3.2011

Lomakkeiden lokerot

Minulla on kolme etunimeä ja usein kun täytän jotain kaavaketta tilaa ei ole riittävästi. Yleisimpiä ovatkin kaksi etunimeä ja toinen on hyvä olla 40-50 -lukulaisilla Johannes, Tapani tai Kalevi.

Saksan juuri eronnut puolustusministeri on varmaan lomakkeiden kanssa suurissa vaikeuksissa. Hänen isänsä suunnitteli pojasta suurmiestä jo nimeä annettaessa ja siksi hänen koko nimensä on:

Karl Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg.

Mitenköhän Suomessa suhtauduttaisiin moiseen nimirimpsuun? Mariakin siinä yhtenä joka oli äidinäitini etunimi.

Zu Guttenberg ehti olla puolustusministerinä puolitoista vuotta. Sinä aikana Saksan armeijassa tapahtui enemmän kuin aikaisempina 50 vuotena yhteensä. Tänä vuonna hän joutui eroamaan kun hänen tohtorinväitöskirjansa on ilmeisesti plagioitu.

Guttenberg on aatelis- ja Saksan vanhaa teollisuusukua, Karl varmaan syntyi kultalusikka poikittain suussaan mutta koki nyt pienen takaiskun. Ryhdikkäänä ja ilman kyyneleitä hän ilmoitti lehdistölle erostaan.



Jos Sauli Niinistö ei asetu presidenttiehdokkaaksi niin Alexander Stubb on ilmoittautunut vapaaehtoiseksi. Hän on myös tohtori ja samaa ikäluokkaa Saksan
zu Guttenbergin kanssa.

Aleksanteri Suuri, Suomen ensimmäinen kuningas?

2 kommenttia:

Aija kirjoitti...

Suomessa etunimiä saa olla korkeintaan kolme. Yhdysnimi tulkitaan yhdeksi nimeksi, eli enimmillään täällä voisi päästä malliin Kalle-Teuvo Niko-Johannes Jaakko-Jooseppi. Eipä ole omalla uralla tullut vastaan yhtään sellaista, että olisi ollut edes kaksi yhdysnimeä, ei ole tainnut olla edes mallia Kalle-Jalmari Antti Tapio, vaan kyllä se sitten pysähtyy siihen Kalle-Jalmari Johannkseen.

Mutta kyllä noita kaikenlaisia nimiä on, ja kaikenlaisia vanhempia, joista on niin kovin hauskaa ja omaperäistä kikkailla nimillä.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Sukulaisteni lapset ovat nimivalinnoissaan palanneet vanhaan aikaan jolloin oli Matti Matinpoikia ilman sukunimeä.

Nyt annetaan nimeä Reetu Tominpoika Karjalainen -esimerkiksi

Tällöin tuskin toinen etuni tullee koskaan kutsumanimeksi, tiedä häntä

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...