10.11.2011

Siuntion itsenäisyys meni


Neuvoa antava kuntalaisäänestys oli ylivoimaisesti itsenäisen Siuntion kannalla. Kunnanvaltuusto päätti kuitenkin toisin. Nyt riittää ihmisillä päiviteltävää ja yksi mies teki ikimuistettavan Lanzaroten reissun, sen muistavat myös kaikki tulevat Suur-Lohjalaiset.

Eihän tuo kunnan nimi yleensä mihinkään katoa, tuossakin tapauksessa se on edelleen Suur-Lohjan taajaman nimi. Onkohan se sitten ikuisesti Suur-Lohja vaikka vuosikymmenien kuluessa muutkin kunnat yhdistyvät ja tulevat paljon suuremmaksi?

Latovainio on ja pysyy itsenäisenä kylänä. Sitä ei uhkaa mikään kylien yhdistäminen. Tai josko Latovainion naapurikylät, Rehtijärvi, Kuuma, Jänhijoki ja Minkiö yhdistetään siihen niin tuloksena on Suur-Latovainio. (Kuvassa isoisäni linjaarirattaat Latovainiolaisen navetan takana)

Viite.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Onhan tässä jotain hyvääkin, tässä kuntien yhdistymisessä. Noin oikein avarasti katsoen kunnanjohtajien keski-ikä on kuulemma korkea, eikä monikaan kunnanjohtaja jää työttömäksi, kun voi jäädä eläkkeelle.

Lähinnä muutos on siinä, että pikku hiljaa terveysasemat sun muut siirtyvät keskustaajamiin, samoin monet toimistot.

Minäkin tuossa erkkolaisesta luin siitä Lanzaroten reissusta. Noin äkkiseltään voisi kuvitella, että jos joku päätettävä asia on noin tärkeä, ja päätös riippuu yhden henkilön paikallaolosta, voisi matkaa varmaan siirtää.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...