21.12.2011

Työuria on pidennettävä.

Sanovat poliitikot. Toisaalta työnantajat haluavat mieluimmin tuoreita voimia kuin kehäraakkeja. Aloitin säännöllisen työurani 18-vuotiaana. Armeija ja jatko-opiskelu kuitenkin teki kolmen vuoden loven työhistoriaani. Eläkekertymään sillä ei ole merkitystä, koska entisaikaan vasta 23-vuotias alkoi saada eläkekertymää.

Ennen teknikoksi valmistumistani aloin tutkia sunnuntain hesareita. Heti kun koulu loppui, oli tämä paikka auki. Laitoin hakemuksen, mutta siihen en tullut valituksi vaan myös laadunvarmistuksessa oli tehtävä vapaana. Näin henkilöstöpäällikkö soitti ja kävin haastattelussa. Siihen jobiin pääsin ja sinne menin.

Moni povasi pitkää ja varmaa työuraa valtio-omisteisessa yhtiössä.



Tässä ilmoituksessa on huomioitavaa että vain asianmukaiset hakemukset pyydetään toimittamaan eteenpäin. Siis asiattomilla hakemuksilla ei liene mitään saumaa.

2 kommenttia:

Tuuli P. kirjoitti...

Hmm.
Olen ennustanut omalle kohdalleni sellaista, että vielä 70-vuotiaanakin mylvin.
Joku puliveivaa eläkerahat varmasti.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Itseasiassa nykyisiä eläkemenoja rahoitetaan jo paljolti nyt työssä olevilla. Osittain johtuu siitä että kerättyjä rahoja on sijoitettu kiinteistöihin joita ei kannata realisoida.

Isoisäni ja isoäitini kuului sukupolveen jossa eläke määrättiin sukupolvenvaihdosprosessissa. Olikos se maksu nimeltään nimeltään moona ja saaja oli syytingillä.

Vanhukset jäivät useasti siihen nurkkiin tai pihamökkiin köpsöttelemään. Urbaaniyhteiskunnassa tämmöinen on vaikeampaa.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...