16.12.2011

Vuoden turhake

Turhaan, aivan turhaan lauloi Joel Hallikainen Timo Koivusalon tekstejä. Turhaanko lauloi?

Vuoden turhake on taas valittu, turhaanko?

Tässä lista kaikista valitusta turhakkeista, ja omat kommenttini siinä alla:

2011 huuhtohylsy

-eli vessanpyttyyn voi heittää sen keskihylsyn. Mistäs lapset sitten tarhassa askartelee ja eikös olisi mahdollista tehdä vain niitä ilman keskihylsyä olevia paperirullia? Ei ole kovin suuri pulma laittaa se nykyinenkään kova hylsy biojätteisiin.

2010 turkis

- tästä voisivat suomen alkuasukkaat ja eskimot olla eri mieltä. Minnes sitten ne tapettujen eläinten nahat jatkossa kiikutetaan? Jauhetaanko ne makkaraan, kuten sianturkitkin?

2009 ilotulite

-ei liene ihan turha vientituote kiinalaisille ja jos nuorisolta kysyy niin ilman paukkuja ja tulitteita elämä ei olisi elämisen arvoista.

2008 pantiton pullo

-pantiton pullo on kuin pilvinen päivä ilman povitaskussa hölskyvää pantillista pulloa, eli täysin turha, siis kaikkien turhakkeiden äiti.

2007 mönkijä

-monen mökkiläisen työkalu ja aurauskaluston vetojuhta, turha kuin formula-auto tai Trial moottoripyörä jos ei sillä lainkaan työtä tehdä.

2006 tuplapuhelinluettelot

-tätä voisi kysyä mainostajilta. Todella tarpeellisia heidän mielestään mutta oikeasti yhtä turhia kuin lehtien välissä olevat mainosflyerit.

2005 kaupunkimaasturi

-kaksi viime talvea todisti varmaan kaupunkimaasturit välttämättömiksi Helsingissä, nyt taas tänä vuonna ehkä turhista turhin.

2004 juotava jogurtti – minipakkaukset

-vähän kuin nestemäinen juusto tai valmiiksi silputut pyttipannun perunat, turhake aivan turhake

2003 hampurilaisaterian kylkiäinen

-pikkulelu tuo ilon pintaan ja karkoittaa pahan mielen. Kuin Kinderin yllätyslelu, iloa vartiksi ja vanhemmille hetken hiljaisuuden sekä rauhan maahan.

2002 ulkomainen pullovesi

-näinkö ulkomailla ajatellaan myös suomen raikkaasta lähdevedestä?

2001 vaipankätkijä

-mikähän lienee? Naapurikylässä ollessa ja jonkun aikuisen halutessa salata virtsankarkailunsa, laittaa Tena-vaippansa vessassa roikkuvan naapurin aamutakin taskuun.

2000 lehtipuhallin

-tarpeellinen rännien ja syöksytorvien puhdistukseen lehtiroskista.

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...