1.1.2012

Aikansa kutakin

80-luvun loppu oli hullua kasinopelureiden aikaa. Jukka Keitele ja Henrik Kuningas rikastuivat. SKOP-, säästöpankit ja STS-pankki menivät nurin 90-luvun alussa.

Nurin meni myös Mancon Oy ja Ekomen Oy. Ekomen Oy oli VistaComin suurin omistaja ja myös tuotekehityslainojen takaaja. Dominoteoria alkoi kaataa nappuloita, asuntojen hinnat laskivat takaisin tasolle jossa ne olivat olleet viitisen vuotta sitten, eli 40% lasku.

Itsekin maksoin asuntolainastani 18% korkoa. Sitten meidät kesäkuun alussa 1991 kutsuttiin koko henkilökunta neuvotteluhuoneeseen ja annettiin luettavaksi tämä paperi.

(kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla)Se oli siinä sitten.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Olihan ne aikoja ne... Oikein kylmii, kun muistelee. Viimeaikaiset tuntuvat näyttävän vähän toisinnolta noihin aikoihin.

Muistelen, kun sitten jotakuta vuotta myöhemmin olin saanut jonkin lyhytkestoisen homman, ja työpäivääni kuului paljon kuorma-autolla ajoa (en kuitenkaan ollut varsinaisesti autonkuljettaja).

Radiohan se molotti päivät pitkät, ja silloin veisasivat samaa virttä kuin nykyäänkin: "Kotimaista kulutusta pitäisi saada kasvamaan".

Näin tänä aamuna Vakka-Suomenkadun Shellillä taulussa numerot, jotka lisäävät kotimaista kulutusta aika reippaasti.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Dieseleiden käyttövoimavero laski vastaavasti, olet kai laskenut montako kilometriä ajaa sillä erotuksella, tai kuinka vähän vuodessa ajavat eivät koe hinnannousua vuositasolla. Lienee melko marginaalinen väki joka niin vähän ajelee.

Bussilippujen ja kuljetusten hinnat tulevat nousemaan myös koska myös palkat nousivat vuoden lopussa.

Inflaatioaika alkaa taas.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...