23.2.2012

Aamukalaan

Niin.

Mökin ikkunat olivat sellaiset lasiset sälekaihtimet joiden kulmaa säätämällä saa sopivan läpivedon. Sängyn päädyssä verhon takana oleva säleikkö jäi huomaamatta ja siksi alkuyö oli melko hikinen. Ilmastointia ei ole vaan whisper puhaltaa vastapäisestä seinästä. Loppuyö oli jo kohtuullinen. Isot raot lattialautojen välissä ja harjakaton sekä seinän väliset raot kierrättävät nekin ilmaa varsin viljalti.

Ennen auringonnousua on syytä lähteä vetämään pitkähännällä kahta rapalaa ja mennä katsomaan saaren itäpäätyyn kun aurinko nousee karstivuorten välistä.

Tässä Pena ja paikan tyttären japanilainen vävykokelas vahtivat siimoja. Mukana oli ruotsalainen pariskunta. Ei napannut vielä ennen auringonnousua.


Tuo kuva on otettu ilman salamaa ja rakeinen. Salamalla otetussa kuvassa paljastuu miten meidän jokaisen ympärillä on "Aura". Tuo avulla selvänäkijät näkevät meitä riivaavat sairaudetkin.Auringon noustua, alettiin ajamaan saaren suuntaisesti länteen.


Tulihan niitä kalojakin kolme. Ihan syötäviä.Kaikenkaikkiaan vedet on kalastettu liki tyhjiin. Kaloja syöviä vesilintujakaan ei näy missään. Saarten asukkaiden elinkeino täytyy ottaa lisääntyvässä määrin turismista. Se on sääli. Täällä on jossain määrin myös kumipuuviljelyä. Kumipuu on tuotu alunperin muilta mantereilta ja niidenkin viljely köyhdyttää maaperää.

Useimmat kupit näkyikin käännetyn nurin jotta puu ja maa saa levätä. Tässä kuitenkin vielä tihuutettiin paljoltikin väkilannoitteen voimin.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Noita kumipuita siellä Krabissa riittää. Sellaisen istutetun kumipuumetsän läpi tuli kuljettuakin silloin muinoin, ja ihmeteltyä noita kuppeja.

Turismistahan ne siellä aika paljon elää, elävät niin kauan kuin me farangit sinne menemme lämmittelemään.

Koh Lantan edustalla kalastuspitkähännät suurine valopattereineen olivat pelissä joka yö.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Mustekaloja houkutellaan valoilla ja kalastetaan vain pimeän aikaan.

Jossain päin maailmaa kalmareita kalastetaan pystysuuntaan kelattavalla siimalla jossa om pelkkiä koukkuja ja paljon. Kalmari iskee kaikkeen liikkuvaan ja siksi kalastus on noin mielikuvituksetonta.

Ei ainakaan Rokka

Niin, siis suostunut polkujen reunoille kiviä asettelemaan.  Lobos saaren kävelyreitit on merikky molemminpuoleisella kivirivistöillä. Myös ...