27.2.2012

Sapuska

Thaimaassa ei ilmaston vuoksi tunnu kaipailevan tukevaa pihviä. Perunamuusia sieltä saa, ken kaipaa. Useimmat ottavat riisiä tai nuudeleita liki jokaisen ruuan kanssa.
Punainen, vihreä ja keltainen curry on yleisin keittoruuista. Tuoreet katkaravut useimmiten lähtevät hyvin pois kuorestaan, joskus se loppunysä jää sinne kuoren päähän.

Tässä on perusannos kookoskeittoa katkaravuilla ja riisiä. Thaimaalainen maustamistaito on se "juttu". Tuo iso Chang maksaakin sitten liki saman kuin keitto.
Puolitoista...kaksi euroa.


Myös hummeria piti syömäni, ihan perinteen vuoksi. Tuoretta luultavasti oli koska lobster uhrasi henkensä minun edestäni.


Tämä oli pieni ja siksi annoskaan ei ollut hinnan kiroissa, jossei juuri muutoinkaan.


Ravintola oli hulppealla paikalla ja aurinko laski länteen.


Siinä se annos sitten. Kuin jouluista lipeäkalaa olisi sullottu ravun sisälle.


Toisessa paikassa tekivät kevätkääryleitä ihan urakalla.


Hieman kuin kasvistäytteisiä crepsejä, mutta päädyt ummessa ja uppopaistetaan lopuksi.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Kyllä, tuo curry. Itsekin sitä tulee tehtyä, ja se onnistuu nykyisin varsin mukavasti. Ihan noihin sfääreihin ei toki päästä.

Hummeri jäi kokeilematta.

Myös Changin ja Singhan makuero on muistissa.

Jatkuvia junaonnettomuuksia Jokioisissa

Niin, Viikonloppuna 80-vuotias mies törmäsi autollaan museojunaan. Aiemmin oli ikävä henkilövahinko vuonna 1908 joulukuussa kun 27-vuotias...