27.2.2012

Sapuska

Thaimaassa ei ilmaston vuoksi tunnu kaipailevan tukevaa pihviä. Perunamuusia sieltä saa, ken kaipaa. Useimmat ottavat riisiä tai nuudeleita liki jokaisen ruuan kanssa.
Punainen, vihreä ja keltainen curry on yleisin keittoruuista. Tuoreet katkaravut useimmiten lähtevät hyvin pois kuorestaan, joskus se loppunysä jää sinne kuoren päähän.

Tässä on perusannos kookoskeittoa katkaravuilla ja riisiä. Thaimaalainen maustamistaito on se "juttu". Tuo iso Chang maksaakin sitten liki saman kuin keitto.
Puolitoista...kaksi euroa.


Myös hummeria piti syömäni, ihan perinteen vuoksi. Tuoretta luultavasti oli koska lobster uhrasi henkensä minun edestäni.


Tämä oli pieni ja siksi annoskaan ei ollut hinnan kiroissa, jossei juuri muutoinkaan.


Ravintola oli hulppealla paikalla ja aurinko laski länteen.


Siinä se annos sitten. Kuin jouluista lipeäkalaa olisi sullottu ravun sisälle.


Toisessa paikassa tekivät kevätkääryleitä ihan urakalla.


Hieman kuin kasvistäytteisiä crepsejä, mutta päädyt ummessa ja uppopaistetaan lopuksi.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Kyllä, tuo curry. Itsekin sitä tulee tehtyä, ja se onnistuu nykyisin varsin mukavasti. Ihan noihin sfääreihin ei toki päästä.

Hummeri jäi kokeilematta.

Myös Changin ja Singhan makuero on muistissa.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...