30.6.2012

Maltasta vielä

Niin. Äijä pohdiskeli miten lie oluen maku jos hinta on alle neljäsosa suomen hinnoista. Halvimmat oluet ovat paikallinen Cisk ja saksalaiset vaaleat lagerit, samaltahan ne maistunevat kuin suomessa Koff tai Karjala. Itse pidän enemmän tummista ja siellä tarjonta on vähäisempää.

 On niitäkin yhdessä hanassa ja tölkeissäkin joka Pubissa mutta hieman tyyriimpää ehkä 1,5 E Pintti. Se että ostaako tuopillisen paikallispubista tai kaupasta ei liiemmälti hinnoissa näy. Britit ovat valloittaneet uudestaan entisen alusmaansa ja perustaneet turistikohteet täyteen paikallisia pubeja. Ilmaston vuoksi ja helpon integroitumisen vuoksi he ovat Maltalle tulleet.

Toinen virallinen kieli on englanti ja virastojen kanssa asiointi lienee helppoa. Maltan kieli kuullostaa itämaiselta ja onhan Libya aika liki siinä Afrikan puolella. Suurin yllätys ja etu on se että hyviä ilmastoituja busseja kulkee parinkymmenen minuutin välein kaupungista toiseen. Lentoasemalta saa ostaa 12 Eurolla lipun seitsemäksi päiväksi ja sillä saa reissata niin paljon kuin haluaa. Myös läheisellä Gozon saarella.
Koko maahan on Uudenmaan läänin kokoinen jotta sillä 12 Eurolla siis saa matkata maata ristiin sekä rastiin.


Ruokakulttuuri on toiselta planeetalta kuin Thaimaassa. Tosin pubityyppisiä ruokia tai Pizzoja on tarjolla noin 5..10 Euron hintaan. Vaikka ollaan välimeren rannalla niin tuoretta kalaa saa hakea ja maksaa itsensä kipeäksi. Lienee ryöstökalastettu koko meri ihan tyhjäksi, sama se on pulma Kreikassakin.

 Hotellimme ikkunasta näkyi pari isoa ja melko uutta isoa hotellia tai lomaosakerakennusta jotka olivat ihan tyhjillään, eli lama on sielläkin. Kohta kait EU:lta tulee tukipyyntö myös Maltalle, Kyproshan jo on käsi ojossa. Jos kovasti julkisella paikalla pulisee niin Pulizijoille on oma kyytinsä.


2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

No on halpaa matkustaminen kyllä. Se vain tuli mieleen, että mahtaneeko tuollaiset taksat pitää päällään niitä kuljetusyrittäjiä, vai maksettaneenko niille joitakin tukia. Dieselöljy maksaa Maltallakin jotain, samoin ilmastoidut bussit. Mutta varmasti olisi liikenneministerimme innoissaan tuollaisesta mallista. Eihän kukaan tolkun ihminen autoa hanki, jos noin hyvin bussilla pääsee.

Kovasti alkoi paikka kiinnostaa. Mukavan välimerellisen näköistä on.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Ettei ihan hymistelyksi menisi täytyy sanoa että välillä bussit olivat täppösen täynnä.

Ellei tule tai mene päättäriltä, niin joutunee seisomaan ja pujottelemaan väkitungoksen läpi ulos. Isommissa nivelbusseissa oli virallisesti 42 istumapaikkaa ja 88 seisomapaikkaa.

Käytävä oli yleensä täynnä mutta enimmäkseen nuoria ja ei niinkään epäsosiaalista ainesta.

Ei ainakaan Rokka

Niin, siis suostunut polkujen reunoille kiviä asettelemaan.  Lobos saaren kävelyreitit on merikky molemminpuoleisella kivirivistöillä. Myös ...