3.7.2012

Malta, ruohonleikkurikauppiaan painajainen

Eli ei montaakaan potentiaalista asiakasta. Keinokastelulla tietysti saa pihanurmikon kasvamaan jos tuottaa ensin humusta siihen pinnalle. Taloja rakennetaan pääosin sinne missä niitä ennenkin on ihan piisaksi asti.Tämä alla oleva luonnon tekemä kivikaari on Gozon saarelta. Kuva tosin on tuossa rajattu niin ettei kaarta siinä näy, sen löytää kaikista matkailumainoksista. Ympärillä on kirkasvetinen laguuni jossa jokaisen kunnon turistin pitää pulahtaa. minä en pulahtanut.

Hop on, Hop off bussit kiertävät täälläkin siten että kaikki nähtävyydet tulee nähdyksi ja bussista voi jäädä pois eri paikoilla ja nousta taas seuraavaan noin puolen tunnin päästä saapuvaan bussiin.Hotellin parvekkeelta näkyi meri osittain. Lähimpänä kuvassa tyhjänä olevan rakennuksen fasadi. Onhan se tuhlausta, koska tyhjä rakennus rapautuu usein nopeasti kun kukaan ei korjaile veden aiheuttamia vaurioita.Jos menee bussilla M'dinaan entiseen pääkaupunkiin 1600-luvulta niin näkee kapeita kujia ja valkoisia seiniä. Entinen pääkaupunki on iso muurien ympäröimä linnoitus, joka on kuulemma paraiten säilynyt tuon aikakauden kaupunki.

Alueella asutaan, näkyi myynnissä olevan yksi asuntokin. Kumikenkäiset hevoset vetävät kärryjä joihin laiska turisti voi ahterinsa asettaa. Ajuri sitten selostaa mikä mikin rakennus on, tosin ei kait Mikki-hiiri siellä koskaan ole asunut.


Onhan siellä Maltan ritarikin, mutta ei liian viljalti turistikauppoja, eikä yhtään sisäänheittäjää.


Vallettassa oli Manneken spytt.


 


Siellä oli myös keskusta-aukio jonka kiveyksissä oli reikiä joista vesi suihkusi ja ihmiset saattoivat mennä vesisuihkujen kasteltavaksi


Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.05.2018 On toukokuinen hel...