2.7.2012

Maltan luonto

Wikipedia kertoo olennaisen Maltasta, eli kaikki puut on kaadettu aikoinaan. Palmuja sinne nyt on jostain tuotu mutta rakennuksissa on vain kiveä ja ikkuna/ovipokat alumiinia.  Löytyy jalopuuovia ja pokiakin,, mutta noin niinkuin periaatteessa on puunuusaa.

Olisi outo näky jos sinne joku hirsitalon rahtaisi.

Jänis on paikallinen perinneruoka mutta luonnonvaraisia eläimiä ei juuri näe, ei edes lokkeja. Heinäpaaleja kyllä näkyi alavilla mailla ja yksi iso navettakin. Kyllä linnunlaulu olisi kiva taustamusiikki niinkuin sademetsävyöhykkeellä sitä tapaa varsin viljalti. Kreikan tapaan kaskaidenkaan siritystä ei kuulunut, kun ei ole niille oikein puitakaan. Viiniköynnöksiä toki oli ja taitaa olla että kaskaat ovat vielä kasvamassa elokuun sesonkia varten.

Hiekkranta-alueille oli pakkautunut enemmän väkeä kuin mahtuu, koska rannat ovat pääosin vaikeakulkuista karstikkoa. Skoottereita ei näkynyt kuin kaksi, vaikka se juuri olisi oiva menopeli kaupungeissa. Englantilaiset tykkää ajella autoillaan kun rattikin on oikealla puolella.


Jätekeräysastioita ei käytetä vaan jätesäkit nostetaan aamulla kadun varteen ja siitä autossa roikkuva heppu heittää ne kyytiin. Ei synny turhia kolinoita ja kun ei ole variksiakaan, ei niitä mikään ehdi rikkomaan. Kulkukissoja näkyi jonkin verran.

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...