22.1.2013

Katse tulevaisuuteen

Kun omaa yliluonnollisia kykyjä niin voi nähdä tulevaisuuteen ja sen mitä Suomelle kuuluu kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Tässä joitakin näkymiä.

Eläköitymisikää on saatu nostettua reippaasti ja useimmat eläkkeelle siirtyvät ovat 72 -vuotiaita. On olemassa myös superkarttuma, eli jos jatkaa työntekoa 76 -vuotiaaksi  eläke nousee 3 % jokaisesta lisävuodesta.

Opiskeluaikoja on myös lyhennetty ja sairaaloissakin voi tavata 24-vuotiaita kirurgeja sekä useimmat juristit ovat valmistuneet jo ennen kuin ovat itse huomanneetkaan.

Apple ja Samsung sekä Nokia valmistavat tablet-tietokoneensa sekä matkapuhelimensa Suomessa. Palkkataso on saatu laskettua kilpailukykyiselle tasolle ja johtajien työssäpysymisbonukset nostettua kohtuullisiksi.

Kolme ydinvoimalaa on siiretty Saksasta ja Ruotsista Suomeen, sillä on saatu turvattua riittävä energiantuotanto. Siis myös se lisäenergia jotka Kemin, Kuusankosken, Imatran, Rauman ja Valkeakosken uudet massiiviset paperitehtaat vaativat.

Valcon kuvaputkitehdas on modifioitu tuottamaan litteitä näyttöjä ja niiden tarvitsema lasi tuotetaan uudessa Lahdessa sijaitsevassa Pilkinton lasitehtaassa.

Valtion ja kuntien ikälisätaulukot on käännetty nurinniskoin koska ihmsen työteho laskee vanhetessaan. Kymmenen ikälisää vastaa kymmenen prosentin palkanalennusta.

Terveyden- ja vanhustenhoito on yksityistetty kokonaan. Työttömyyskorvauksia ei tietenkään ole, ei myöskään toimeentulotukea eikä perusturvaa. Uusi-Seelannin malli on hyvä, sanoi Presidentti Bror Wahlroos uudenvuodenpuheessaan. Se lähetettiin Suomen kansalaisille tiedoksi satelliitin välityksellä Neitsytsaarilta.

Työehtosopimuksista on tullut kymmenvuotisia ja lyhyttekstisiä. Viimeksi sovittiin vain että työantaja ja -tekijä sopikoon keskenään siitä ja niistä asioista mikä heille parhaiten passaa.

Sähkön hinta on noussut pilviin. Eduskunta sääti lain että kaikki sähköjohdot pitää kaivaa maahan ja se tehtyä huomattiin että kaikki linjalle erehtyneet ihmiset ja eläimet kuolivat.  Johdot vaihdettiin myöhemmiin eristejohdoiksi mutta korvauksia piti maksella aika paljon.






1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Ei mahdotonta.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...