30.1.2013

Kodinturvaa tarjolla

Risto valmistautuu taas ansiotyöhönsä lähtöön. Peseytyy ajaa parran, ja vaihtaa työnantajan T-paidan päälleen. Kurssilla sanottiin että ei saa haista pahalle ja jos on tukkaa tai partaa niin niiden tulee olla hoidettuja.

Kello on liki puoli viisi iltapäivällä. Vasta viiden jälkeen omakotiasukkaat ovat kotosallaan, -jos ovat. Usein ovat vielä tien päällä tai sitten jo lähteneet harrastuksilleen. Lapsiperheissä puoliso jonka vastuulla on lasten kotiin tuonti, saattaa jo olla kotosalla, ellei sitten ole vielä kaupassa.

Risto pujottaa vielä henkilö- ja turvasuojaajakortit kaulaansa, ottaa kalenterin, katukartan ja tuotesalkun matkaansa ja lähtee ajamaan Espoon Kivenlahteen.

Muurinmestarinkatu on päättyvä katu ja 90-luvun omakotitaloja molemmin puolin, -peruskatu. Auto parkkiin tien laitaan ja ykkösestä liikkeelle. Ovessa lukee Järvinen. Soitetaan ovikelloa ja sisältä alkaa kuulua kovaa koiran haukuntaa. Risto arvaa jo tulevan kommentin "meillä on koira".

Ovelle tulee hermostuneen oloinen rouva joka komentaa koiraa jäämään sisäoven taakse. Koira jää mutta jatkaa sisällä räksytystään, kuuluu myös lasten ääntä. Hyvää iltaa, olen Risto Tamlander turvapalvelusta ja meillä on tällä alueella kodinturvakampanja. Olen varaamassa aikaa jolloin voisimme keskustella kodinturva-asioista teidän kanssanne, vai olisiko perheen päättäjät paikalla juuri nyt?

-Tu.., tu.. tuota mieheni on tulossa kohta töistä, mutta mitä asia tarkemmin koskee?

Haluamme kertoa miten voi parantaa kodin ja perheen turvallisuutta, eli miten estää ikävät kotimurrot ja miten voi parantaa paloturvallisuutta myös silloin kun ei olla kotona. Kerromme myös miten voi hälyttää apua jos jokin yllättävä tilanne kohtaa. Minkä verran teidän perheessä on ajateltu kodin turvallisuusasioita?

-No onhan niitä ajateltu. Mutta meillä on vakuutukset ja meillä on koira.

Myös koira on tärkeä suojata ja vakuutuksethan eivät estä mitään ne vaan korvaavat jo aiheutuneita esinevahinkoja.

-No onhan se näin, mutta minulla on nyt ruuanlaitto kesken ja kohta me olemme menossa hallille jääharjoituksiin, olisiko jotain esitettä niin otan yhteyttä ja palaan sitten asiaan?

Esitteet ovat kaikki netissä nykyään, mutta milloin palaatte hallilta ja voisinko tulla uudestaan silloin?
Tässä on korttini.

-Juttelen mieheni kanssa, soitan teille sitten kun tulemme.

Kiitos oikein paljon ja hyvää illan jatkoa.

-Kiitos.    -slam-

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Autenttinen kuvaus sellaisesta myyntityöstä, josta 1980- luvulla käytettiin nimitystä luukuttaminen.
Vaatii lannistumattomuutta. Mitä useamman luukun avaat, sitä useamman kaupan saat. Ja niitä slameja eksponentiaalisesti kasvavan määrän.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...