31.1.2013

Meitä valvotaan

Asunto yhdentoista aidassa on iso kyltti "Alueella videovalvonta". Joitain tarroja näkyy olevan myös verannan ikkunoissa. Asukas lienee kokenut jonkun näpistyksen tai sitten on muutoin pelokas.

Ikkunoissa ei näy kuitenkaan valoja ja autojakaan ei ole katoksessa, niinpä Risto jättää nyt menemättä tuohon kohteeseen. Eikö silti etteikö siellä olisi potentiaalinen asiakas kun on satsannut ainakin tarroihin.

Muutama kuukausi sitten Risto sopi kaupat vastaavaan jossa oli vielä lisäksi sähköinen portti koko ajan suljettuna, sekä kymmenisen vuotta vanha systeemi joka hälytti omistajan kännykkään. Jos ei ole rahasta kiinni niin jokuset haluavat viimeisimmät vermeet vaikka huusholli olisi koristeltu antureilla ja summereilla jo entisestään.

Kolmessatoissa on pihamaalla trampoliini jossa muutama natiainen pomppii. -Ehtoota, onko vanhempia kotosalla? -Risto kysyy.

Äiti ja isä on sisällä. -kuuluu vastaus

Täälläkin on näemmä sellainen ovikellon nappi jossa lukee "Friedland". Ihmiset eivät viitsi vaihtaa napin alla olevaa nimikylttiä johon on tarkoitettu oma nimi laitettavaksi. Risto painaa napista. Ding-dong -kuuluu sisältä ja koira alkaa myös haukkua.

-"Ei saa soittaa kelloa" kuuluu sisältä, mutta ovi aukeaa kumminkin. Ovella on hämmästynyt ja nolostunut äiti, joka selittää että luuli lasten soittelevan.

Risto selostaa asiansa ja kertoo alueen turvakampanjasta. Rouva pyytää miehensä paikalle mutta jää itse kuitenkin taustalle. Mies kuuntelee ihan kiinnostuneena ja välillä katsahtaa vaimoonsa, -mitä mieltä sinä olet?
Koira kihnuttaa jaloissa mutta on jo rauhoittunut, vaimo kysyy:

Kauanko niiden vartioiden kestää sitten tulla paikalle jos hälytys tulee? -luulen että rosvot on jo kaukana ennen kuin vartijat on täällä.

Risto kertoo keskimääräisiä aikoja ja kertoo että suojattuihin koteihin ei juurikaan murtauduta, koska suojaamattomia koteja on vielä valtaosa, rosvotkin ovat laiskoja. Jo pelkkä tarra ennaltaehkäisee murrot liki 100 %. Mutta tässä on myös tuo paloturvallisuus lisänä ja jos vaikka lapsille trampoliilla sattuu jotakin ikävää. Painaa vain SOS-nappulaa niin päivystäjä ottaa yhteyttä ja kysyy minkälaista apua tarvitaan.
Eikös voitaisi katsoa tarkemmin tuossa keittiön pöydän ääressä niin kerron lisää. Se vie vain runsaan puolisen tuntia ja ei velvoita teitä yhtään mihinkään.?

Pariskunta katsahtaa toisiinsa ja mies sanoo; -no puolisen tuntia, raivataan pöydälle vähän tilaa.

-Haen autosta salkun, pieni hetki, -sanoo Risto ja käy ajamassa auton lähemmäksi ja tulee kohta salkkuineen sisälle.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Kauniilla alulla on kauppa siinä.
Kun verestän 27 vuoden takaisia kokemuksia, niin siinä voi käydä vielä päin tai toisin.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Varman nakinkin voi myyjän itsevarmuus pilata.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...