16.1.2013

Parkkisakkomaksujen valitusten vastaanottaja

Niin.

Jokainen joka on saanut parkkisakkomaksun tietää miten se korpeaa. Lappuun kirjoitettu summa tuntuu täysin epäoikeudemukaiselta ja kohtuuttomalta. Kymmenkertainen summa jos pitää maksaa jostakin rikki menneen esineen korvaamisesta uudella tuntuu ihan pieneltä siinä vaiheessa.

Paikkakunnalla on kaksi ilmaista parkkitaloa ja kaksi supermarkettia ilmaisine parkkialueineen. Siinä välissä on ostari jossa on pakollinen parkkikiekon käyttö. Yksityinen parkkivalvonta kirjoittaa siinä alueella ja sen lähistön kadunvarsilla maksulappuja.

Yleensä parkkeeraan muualle mutta eräänä päivänä kävin Tiimarissa ja menin Ostarin parkkiin. Halli oli liki tyhjä, vain muutama auto. Nousin autosta ja kävelin hissiä kohti. Hissin ovenpielessä oli lappu "muistithan parkkikiekon". Hups, en muistanut ja äkkiä takaisin. Autoni vieressä oli jo parkkifirman kaveri kameroineen kuvaamassa viereistä autoa. Mietin miten mahtoi käydä kun äkkiä pujotin parkkikiekon  paikoilleen.

Luulen että nämä yksityisten firmojen valvojat ovat provisiopalkattuja ja tupsahtavat kuin korppikotkat jostakin haaskalle heti kun saalis ilmestyy näkyville. Minä taas voisin tehdä noille sakotusfirmoille asiakaspalvelutyötä ihan kuukausipalkallakin.

Koska jokainen lapun saaja suuttuu ja alkaa soitella asiakaspalveluun sekä reklamoimaan, tarvitaan valitusten vastaanottaja ja tyynnyttelijä. Ihmiset kaipaavat todellista kontaktia ihmiseen eivätkä pelkkää puhelinääntä maksullisine numeroineen.

Voisin kiertää sakotuspaikoilla ottamassa vastaan valituksia ja tutustumassa tilanteisiin. (paikalloloaikani olisi kerrottu maksulapussa) Kävisin kertomassa uhreille sakotusperusteista ja tuomaan lohtua. Ottaisin verbaaliset haukut ja kaiket töryt mutta kiinni ei saisi käydä, eikä sylkeä. Voitaisiin vaikka repiä se lappu yhdessä josko kopio olisi jo matkalla postissa.

Joissakin tapauksissa sovittaisiin että puolet summasta tilitettäisiin hyväntekeväisyyteen ja 1 % maksu mitätöisiin kokonaan. Ihmiset saisivat purkaa suurimmat kiukut ja moni niistä turhistakin maksuista joita ei koskaan nyt makseta, saattaisivat tulla näin maksetuiksi. Tämä olisi win-win tilanne kaikille kolmelle osapuolelle.

Tässä tuore tilanne joka on liki identtinen minun tapaukseen ja myös kiistanalainen.

Kehityspäällikön parkkivalvontamaksu.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Tämä yksityinen pysäköinninvalvonta on minusta kummallinen asia, enkä ole sitä asiaa mielessäni ratifioinut ollenkaan.

Mutta toisaalta, jos ne maksun täräyttävät joskus, niin ei kai siinä auta kuin maksaa. Jostain syystä oikeuslaitoksemme suhtautuu nykyisin epämääräisiinkin saataviin myötämielisesti, ja vaikka kuinka oikeustajua karvastelisi, niin minä maksaisin.

Katsastuksen yksityistäminen teki sen, että katsastusasemilla saattoi esittää toivomuksia ajan siirtämisestä, eivätkä virkailijatädit enää purreet käteen kuten ennen.

Seuraavaksi voisi kai yksityistää ja vapauttaa postin kuljetuksen. Se olisikin melkoisen mielenkiintoinen hommeli.

Kun kerran alkuun on päästy.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...