18.1.2013

View-Master korjaamo?

Niin.Harjoittelin jo ensi kesän tapahtumaan ja pyörittelin laitteessa kiekkoja kuin tiernapoikien tähdenpyörittäjä ikään. Kuten kuvasta näkyy on laitteessani puute joka häiritsee.

Käyttöliittymävivun nuppi on kadonnut. Metallivivusta painelemalla kyllä kiekot kiertyvät mutta sormi kipeytyy pidemmän päälle. Lisäksi laitteen toimintamekanismiin kuuluu vapauttaa vipu alhaalla jotta kiekko kiertyisi kunnolla. Nyt vapautettaessa vipu ampuu ylös ja nousee hivenen etu- ja takaosan kuorien väliseen saumaan. Eli nuppi on toiminut myös aikoinaan stopparina ja siksi se ehkä on irronnutkin.

Tuohon litteään vipuvarteen voisi kiertää erkkaria riittävän tollon, mutta erkkarin liima taas tarttuisi ajan mittaan käyttäjän sormiin.

Elektroniikkamiehen kuumailmalla kutistettavaa muovisukkaa voisi myös harkita. Parempi lienisi muovipäällysteisestä sähköjohdosta katkaistu pätkä joka tiukasti sovitettaisiin vipuun. -mahtanisiko pysyä ilman että alkaisi nousta ylöspäin.

Koko hienon laitteen tyyli joka tapauksessa täten dilutoituu. Menee liki tärviölle vaikka käyttöarvo säilyneekin entisellään.

Eräs mahdollisuus olisi vuolla puusta muotti ja valaa siihen entisenoloinen kolmiomallinen nuppi epoksista. Tosin kunnon puukontekijä tekisi koko nupin visakoivusta, mutta pysyisikö sekään? Onhan siinä tuo yksi pieni reikä, jos siitä vielä laittaisi pienen niitin läpi niin silloin pysyisi.

Miten te arvoisat lukijat korjaisitte tuotteen?

2 kommenttia:

Tillman kirjoitti...

MInä ehkä hommaisin vara-laitteen. Pappa -Tunturi - miehilläkin on 5 raatoa ja kuusi varamopoa.

Ongelma on tietenkin se, että aparaatin hajoitatminen on vaikeaa kun se on muovista kasattu ilman ruuveja ja muttereita.

Enhkä voit ottaa tämän yksilön muuntelukäyttöön ja ostaa Huuto. netistä jonkun enstisöidyn museorekisteriin menevän kappaleen.

Ryhdymme seuraavaksi kehittelemään pimp my view - master ajatusta. Siinä ihmiset voisivat virittää vehkeitään, hankkia lisävaloja ja tuunata kiekkoja.

Niihin kiekkoihin voisi kätevä mies liimata diakuvista pienen palaset.

Pitäsi olla kaksi samanlaista kameraa samalla puupalikalla rinankkain ja kun niillä ottaa samasta paikasta kuvan samalla hetkellä, niin niiden kuvat kun liimaan kiekolle Lassien tilalle, niin a vot......Teknik sanoi ryssä kun saranan näki....

Murphy kirjoitti...

Juu

Noin niitä stereokuvia otetaan mutta kiekolla ne ovat kovin pienikokoisia, pitänisi saada ensin pienenettyä. Tai kuvat rajata vain keskialueeltaan tärkeäksi.

Itse asiassa nykyiset 3D kuvat toimivat eri värien periaateella ja noissa vanhemmissa ajateltiin että jos siirretään kuvaa silmien verran eri paikkaan näkymä on kolmiuloitteinen.

Looginen ajatus että jos kerran aivot hahmottavat kahden eri silmän ottaman kuvan kolmiuloitteiseksi että sama efekti tulee kahdella eri kameralla ja objektiivilla.

Eivät nuo View-Masterit minusta kuitenkaan ole ihan kolmiuloitteisen oloisia kuin nykyiset sähköisillä laseilla varustetut 3D elokuvat.

Silti Tillman-Happening on oleva aivan must-happening.


Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...