5.2.2013

Diilihän se

Risto menee autolle suu makkeeta vettä täynnä. Ei tarvinnut väkisin tyrkyttää asiakkaalle tuotetta jota hän ei oikeasti tarvitse. Turvalaite on sikäli outo kapine ettei asiakaskaan toivo sitä koskaan tositoimissa tarvitsevansa. Toivotaan että pelkkä läsnäolo auttaa. Kuin tapaturmavakuutus tai sateevarjo, -varmuuden vuoksi.

Joskus Risto on nähnyt Citymarketissa asiakkaitaan. Kukaan ei ole tullut moittimaan, vaan hymyilleet ovat. On Ristolla kaksi ikävääkin muistoa. Aikoinaan erään ruotsinkielisen kodin ovella rouva alkoi kovin moittimaan kun ilmoittamatta ovelle tullaan. Lisäksi hän haluaa vain esittelyä ruotsinkielellä, se olisi pitänyt selvitä jostakin kiinteistörekisteristä etukäteen.

Samainen rouva oli soitellut vielä pääkonttorin asiakaspalveluun, jossa oli pyydetty reklamaatio kirjallisesti. Sieltä reklamaatio toimitettiin Riston pomolle joka ei osaa ruotsia yhtään. Toinen myyjä joka oli myös Riston mukana samalla keikalla, käänsi sen ja soitti myös rouvalle takaisin. Pahoitteli kun ovikelloa soitettiin, mutta se on aivan yleinen tapa ja myyjillä on myös henkilökortit ja poliisin myöntämä turvasuojaajkortti kaulalla.

Toinen tapaus oli isopomo isonpankin osakemeklari. Henkilön ammatti ja asema selvisi kun Risto tarkisti jälkikäteen kuka oli siitä tietystä numerosta soittanut.

Risto oli pomonsa kanssa edellisiltana kiertänyt haja-asutusalueen asuntojen ovilla. Eräässä talossa ajotie johti takaovelle jonka ovikellon soittoon ja koputukseen ei tultu kuitenkaan avaamaan. Risto jätti käyntikorttinsa oven karmiin jossa kerrotaan kuka on käynyt ja millä asialla.

Tuo isoherra soitti sitten seuraavana aamupäivänä Ristolle ja kysyi että oliko mies ollut heidän ovellaan? Kuulemma vaimo oli ollut nukkumassa kun oli iltavuorosta tullut ja ihmetellyt kuka soittaa ja koputtelee. Ei ollut uskaltanut avata ja väitti että Risto olisi hyppinyt tontin kallioilla etuovelta takaovelle.

Jos vielä uudestaan sinne tulet niin, niin.....niin, lähdet kyllä ja äkkiä , sanoi mies Ristolle.

Risto arveli että hän oli aikeissa sanoa että hakkaan sinut tai ammun sinua, mutta korrektina miehenä ei sitten kuitenkaan tohtinut.

Jälkeenpäin ajatellen tuossa oli varmaan väärinkäsitys. Takaoven ovikello varmaan oli sama kuin etuovenkin. Ja kun Risto soitti ovikelloa, rouva ehkä meni etuovelle. Ja kun ei kukaan avannut takaovea Risto koputti siihen kuten on ohjeistettu. (Ovikellon ääni harvoin kuuluu ulos asti.) Ja sillä välin kun rouva oli tulossa takaovelle, Risto ehti jo lähteä seuraavaan kohteeseen.

Muutoin ei juurikaan moitteita ole tullut. Risto katsoo kelloaan ja ajattelee ettei yhtään demoa enää tähään aikaan, mutta tuon kadun päässä olevan talon kanssa voisi vielä yrittää treffit sopia vaikkapa huomiselle.

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...