1.2.2013

Lisää pökköä pesään

Pariskunta kuuntelee totisena ja katsahtelee toisiinsa.

-no onhan meillä toimivat varoittimet ja hyvät vakuutukset, -kommentoidaan kuivasti

Sitten Risto kaivaa esiin asuntomurtoaspektin.

Vuosittain Suomessa tehdään liki 10 000 asuntomurtoa, eli joka päivä lähes 20 murtoa. Yleensä ne tapahtuvat päiväsaikaan kun talo on tyhjä. Lapset koulussa tai päiväkodissa ja vanhemmat töissä.
Poliisin tilastojen mukaan kuitenkin lisääntymään päin ovat tapaukset joissa tullaan hiljaa tiirikoimalla tai väkisin, usein yöaikaan vaikka tiedetään että ihmiset ovat kotona. Oletteko kuulleet tälläisistä tapauksista?

-----juu serkun alakertaan, Heinosten eteiseen tuli yöllä, jupinaa, muminaa, kauhistelua.......

Oletteko ajatelleet miksi tullaan siitä huolimatta vaikka tiedetään että kotosalla ollaan?

Niin, juuri,  he hakevat tavaroita jotka vain ovat silloin paikalla, luottokortit, kännykät, läppärit, auton avaimet tms. Ne on usein eteisen pöydällä.
Hit and run, hiljaa tullaan ja äkkiä karkuun, joskus ei edes herätä.

Oletteko koskaan ajatelleet miltä se tuntuisi kun tulisitte kotiin ja paikkoja olisikin myllätty tai että yläkerrassa joku vielä kolistelisi? Tai jopa niin että lapset tulisivat ensin kotiin ja joku huumehörhö olisi sisällä?

Risto katsoo pariskuntaa silmiin ja näkee miten sarjakuvanomainen kuvakavalkadi kulkee ainakin naisen humeetissa. Risto miettii jo että jos mies alkaa uhota ja vähätellä ja silloin hän lisäisi kierroksia.

-Entäs jos koirakin olisi nuijittu kuoliaaksi ja verinen raato naulattu sisäoveen. Jemmassa on myös pöydälle paskomiset ja veden jättämiset virtaamaan lattialle. Näin ei ole koskaan tarvinnut tehdä, sama kuin lääkäri alkaisi kertoa potilaalle onko hän miettinyt miltä se tuntuisi jos ja kun syöpä tulee ja alkaa järsiä sisuskaluja.

Itse asiassa törkeyden huippu turvakaupustelijalta olisi jos hän jotenkin hakkeroituisi edellisiltana asumislähiön kaapeli TV-verkkoon ja syöttäisi sinne kaikilta kanavilta Olkikoirat-elokuvaa. Aiemmin viikolla olisi kaljapalkalla pyytänyt paikkakunnan mopopoikia hupparit päässä hiivskelemään nurkkiin ja soittelemaan ovikelloja sekä kolistelemaan.

Risto on asiallinen ja kertoo vain tilastoja sekä pyrkii saamaan selville olisiko omakotiasukkailla joitakin pelkoja jotka voisi hänen edustamiensa tuotteiden avulla karkoittaa tiehensä. Kuin henkivakuutus, ei liene yksikään henkivakuutus estänyt yhtään kuolemankolaria, mutta mielenrauha on lisääntynyt varsin viljalti.

-Meille koti on yksityisaluetta ja henkilökohtaista reviiriä, ei tietenkään olisi kivaa jos kotiin tunkeudutaan, -toteaa rouva ja Risto siirtyy asiassa eteenpäin. Aikaa on kulunut jo 23 minuuttia.

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...