1.2.2013

Small talk & pohjustus + piipitykset 10 min.

-No niin sanoo Risto ja purkaa esittelymapin sekä esineet laukustaan pöydälle. Rapsuttaa koiraa ja kysyy toisessa huoneessa olevien lasten ikää. Sopiiko että sinutellaan niin on helpompaa? Olen Risto ja tässä tämä korttini, -okay
----
----
Oletteko kauan asuneet täällä ja mitä pidätte alueesta?
Onko rauhallista aluetta ja minkä verran olette ajatelleet aiemmin turvallisuusasioita?
--------
--------
Juupa juu, mennään sitten asiaan.

Tosiaan olen Verysafe Oy:stä ja meillä on turvakampanja juuri tällä alueella. Verysafe on Suomen suurin hälytyskeskuksiin kytkettyjen turvajärjestelmien toimittaja. Meillä on 80 % markkinaosuus ja yli 150 000 asiakasta suomessa, kaikki yksityistalouksia. Käymme tällä tavoin kodeissa ja perheissä kertomassa turvallisuuteen liittyvistä asioista. Olemme kansainvälinen yritys ja toimintaa meillä on yli kymmenessä maassa ja yli puolitoistamiljoonaa asiakasta kaikenkaikkiaan.

Turvallisuudentunne alkaa paloturvallisuudesta. Suomessahan syttyy liki 10 000 tulipaloa vuosittain, eli 15-20 kotia kokee ikävän yllätyksen joka päivä. Ja mikä ikävintä vain neljännes tulipaloista saadaan sammutettua, loput palaa ihan kivijalkaa myöten.

Mikä ikävintä niin vuosittain on noin 90 palokuolemaa ja suurimmassa osassa palon kohdanneista kodeissa ei ole ollut toimivaa palovaroitinta.

---Tässä alussa minulla olisi mahdollisuus testata tällä savusumulla teidän palovaroittimenne.-Sopiiko?

Risto kiertää pariskunnan mukana kaikki talon palovaroittimet ja pursauttaa spraypullosta savua. Piippauksen alettua heiluttaa kansiolla raitista ilmaa kennoihin jotta piipitys lakkaa. Koira vapisee ja tilanne oudoksuttaa lemmikkiä. -No niin, hyvällä tolallahan teillä hälyttimet on, tosin suositus on että jokaista 60 m2 kohti, olisi yksi palovaroitin, tuolla alakerrassa olisi myös hyvä olla ainakin yksi.

Näytän teille minkälaiset nämä meidän puhuvat ja sarjaankytketyt palovaroittimet ovat:
Näissähän hälytys lähtee eteenpäin jos ei olla kotona. Sähköpalo on sellainen kavala joka voi syttyä ihan itsestään. Useimmissa tapauksissa sähköpalon sytyttämä kotikin olisi voitu pelastaa jos tieto olisi lähtenyt ajoissa eteenpäin.

----savusumua kädessä olevaan hälyttimeen ja toinen on vapaasti pöydällä.
----varoitus palohälytys......., hetken kuluttua toinen .....varoitus... palohälytys toisessa huoneessa........,

Jos näitä olisi useampi niin kaikki muut hälyttimet myös kertovat että palohälytys toisessa huoneessa.

MITÄ MIELTÄ OLETTE, PARANTAISIKO TÄMÄ TEIDÄN PERHEEN PALOTURVALLISUUTTA??????

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...