1.2.2013

Turvalaitteet peliin

Niin,

-sanoo Risto merkitsevästi pariskuntaa silmiin katsoen, pitää pienen tauon ja kysyy: -katsotaanko sitten mitä konkreettista meidän yhtiöllä on tarjota turvallisuuden parantamiseksi?

Hän ei odota edes vastausta, koska se tietysti olisi myöntävä.

Ensiksikin nämä logolla ja kamerankuvalla varustetut tarrat jo pelkästään suojaavat ja ennaltäehkäisevät murtoja todistetusti liki 100%.

-kiireesti tuohon perheen mies toteaa: "saisiko sitten ostaa pelkkiä tarroja".

Heh, heh, toki, toki, -sanoo Risto, mutta samalla hinnalla me sitten asennamme nämä muutkin laitteet.
Tämä sama toteamus tulee puolin ja toisin liki joka toisessa esittelyssä, mutta Risto on jo siihen tottunut.
Minne te haluaisitte näitä tarroja? Usein niitä asennetaan oviin, ikkunoihin ja postilaatikoihin.

Kaikkiin oviin olisi hyvä laittaa, sanoo rouva ja Risto noteeraa jo kolmannen ostosignaalin.

Sitten Risto ottaa pöydälle ovikytkimen. Nämä langattomat ovikytkimet asennetaan ulko-oviin ja niitä voi pitää kytkettynä myös asukkaiden kotona ollessa. Peruspakettiin kuuluu kolme kytkintä, mutta niitä voidaan asentaa vaikka autotallin oveen jos niin halutaan.

Ja sitten on tämä keskusyksikkö, Risto toteaa ja näyttää esitteessä olevaa kuvaa. Tämä on ainoa osa joka kytketään sähköverkkoon. Toki siinä on akku jolla se toimii  yli puoli vuorokautta tarvittaessa. Jos sähkökatko tulee niin kahden tunnin jälkeen soitamme asiakkaalle jotta hän tietää järjestää pakastimen sisällön turvaan yms. Keskusyksikkö toimii GSM -verkossa ja sen voi myös lisäksi kytkeä ethernet kaapelilla nettiin.

Ja sitten tämä summeri joka äänellään karkoittaa tunkeilijat, toteaa Risto otten salkustaan esille kaiuttimen oloisen kapineen. Tässä on sisällä lämpötunnistin joten se kannattaa asentaa keittiöön jotta se hälyttää esim. rasvapalosta. Savulle se on ihan tunteeton. Tuota lämpötilaa voi lukea vaikka netin kautta jos vaikkapa olette matkoilla, se päivittää kaksi kertaa vuorokaudessa lämpötila-arvonsa.

Nämä sarjaankytkettävät palovaroittimethan minä jo näytinkin ja sitten ainoa laite jota pitää käyttää on tämä käyttönäppäimistö. Risto ottaa näppäimen käteensa ja jatkaa:  Voi laittaa hälytykset päälle ja pois nelinumeroisella koodilla mutta useimmat käyttävät tälläistä avaimenperää. Sitä vain näytetään näppäimistön päälle ja hälytys aktivoittuu viiveellä tai vastaavsti hälytykset otetaan pois päältä. Lisäksi tässä on nämä SOS-näppäimet. Molemmat kun painaa yhtäaikaa alas niin teille soitetaan hälytyskeskuksesta ja kysytään mitä apua tarvitaan.

Ja sitten järjestelmään kuuluu nämä kaksi liikeanturia joissa on myös kamera ja salamavalo. Hälytykset lähtevät aina kuvien kanssa jotta voidaan valvomosta nähdä mikä asunnossa hälyttää. Kameraa ei voi kytkeä valvomosta eli se ottaa kuvia vain silloin kun te määrittelette. Näitä on paketissa kaksi jotta jos joku tulee vaikkapa ikkunasta niin kyllä jossain vaiheessa kuviin joutuu ja tieto lähtee vartiointikeskukseen.

Onko jotain kysyttävää? -Risto kysyy pariskunnalta ja vilkaisee samalla kelloaan, yli puoli tuntia on jo mennyt ja vasta ollaan esittelyvaiheessa.

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...