9.3.2013

Joka kodin turvaohjeet Niin.

 Useimmissa kodeissa jo on palovaroitin ja viksuimmissa palonsammutuspeite keittiön nurkassa. Koska se on ruma punainen, monella ei ehkä kuitenkaan. Liki kaikki tietää että jos munkkirasva syttyy ei siihen saa vettä heittää.

Hormipalo munkinpaiston yhteydessä on yksi yleinen tulipalon syy, mutta se sitten onkin vaikeampi sammuttaa. Sammuu itsekseen jos höyryä ei enää tule ja hormi pysyy kuosissaan. Nythän on niin että tarvittaisiin ohje myös mitä tehdä kun vesijohto alkaa vuotamaan, eli missä on sulkuventtiilit millekin hanalle ja missä on pääsulku.

Asiaa pitäisi harjoitella, ei ohje auta siinä paniikissa. Ja tarvittaisiin ohje myös jos jokin aerosolipullo villiintyy ja alkaa suihkuttaa ihan valtoimenaan.

 Ohje aerosolipullon äkilliseen tyhjentymiseen!

 Kiedo tyhjentyvä aerosolipullo nopeasti pyyhkeeseen tai tuolin selkämyksellä lojuvaan vaatteeseen ja kiikuta molemmat kiireemmän kaupalla ulos.

 Käyttöturvallisuustiedoite.

8 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hih, siinä ei auta ettiskellä pyyheliinoja tai muita, kun pullo tyhjenee :) No oli meillä siinä pari koiran vaatetta, mutta ei niihin paljon kiedota... ja jos se sattuu oleen äidin ainoo kunnon talvipalttoo, niin millä sen saa ees puhtaaksi sen jälkeen?

Tillman kirjoitti...

Kysyitkö tunkeutumisöljyn myyjältä käyttöturvallisuustiedotetta, vai haitko netistä suoraan?

Näitähän pitäisi olla myyjällä iso pino annettavaksi tuotteen ostajalle.

Olen miettinyt, mistä kaikista aineista voisi pyydellä tuota paperia ja kuinka sillä saisi myyjät epätoivon partaalle. ?

No, pesuaineista ainakin voisi marketissa kokeilla perjantai-iltapäivänä jononmuodostusteorian demonstraationa.

Tuli muuten opeteltua kieltäkin. Luulin ensin, että tuo penetration oil on hierontaöljy. Se on kumminkin tunkeutumisöljy.

Sekoitin asian varpasti jotenkin pettiingiin. Tai sitten penetraatiokin on " tunkeutumista"

Kevättä ilmassa.

Peppone kirjoitti...

Totta turiset, ihmiset tietävät vaarat mutta eivät treenaa tai pidä valmiutta yllä ja sitten onnettomuuden sattuessa seistään pakarat jäykkinä. Itse säilytän aerosolipulloja muovikassissa, silloin on "vuotosuoja" valmiina.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Netistä hain ohjeen ja taitaa löytyä liki kaikista aineista. Silloin kun töitä vielä oli, olin myös turvallisuuspäällikkö ja tein kansion kemikaalikaappiin kaikkien aineiden käyttöturvallisuusohjeista.

Silmään kun menee niin toivottvasti on joku näkevä lukemassa ohjeista ja nopsaan mitä pitää tehdä. esim. Loctite taitaa olla sellainen aine johon ei vettä suositella.

Penetraatio taitaa tarkoittaa juuri sitä ihteään. Minulla oli myös sen mukainen otsikko noin kuukausi sitten.

http://holjander.blogspot.fi/2013/02/tapaus-1-penetraatio.html

Ja Pepponen kommenttiin liittyen, jos oltaisiin niinkuin teollisuudessa, pitäisi myös harjoitella ongelmatilanteita ennaltaopiskelun lisäksi.

Keskellä yötä perhe hereille ja ulos kokoontumispaikalle. Näin joissain tehdäänkin, ainkin 8-surmanluodin elokuvan mukaan otaksun.

Roz kirjoitti...

Tosi paikan tullen, jos aerosoli ihan oikeasti rupeaa tursuamaan äkillisesti ympäri huushollia, niin varmaan siinä automaattisesti toimiikin jotakuinkin oikein. En ainakaan keksi mitään muutakaan, kuin äkkiä joku riepu päälle ja tiukasti pihalle.
Käyttöturvallisuudesta ja ohjeista tuli mieleen, että eikös meillä ole lakiksin siitä, että tuotteen mukana on tultava suomenkielinen käyttöohje. En sitten tiedä mitä kaikkea se koskee.

Murphy kirjoitti...

Roz:

Pullojen kylkeen ei mahdu paljoakaan, joten kait ne toimintaohjeet vahinkotapauksiin ovat pääosin vain käyttöturvallisuusohjeissa joita yksityisillä ei juurikaan ole.

Sannan blogista pari päivää sitten löytyy autenttinen tilanne ja sihen reagointi.

Pahinta varmaan olisi tuumailla ja panna tupakaksi siinä höyryjen seassa.

Marja-Leena kirjoitti...

Kiitos aerosolipulloon liittyvästä ohjeesta. Tosin meillä niitä ei pahemmin ole, mutta on kuitenkin hyvä tietää, jos vastaava tilanne joskus jossain tulee.

Murphy kirjoitti...

Niin, Marja-Leena, taitaa olla todennäköisempää jonkin sortin vesivahinko. Vaikka en nyt mitenkään halua manata onnettommuksia, laitan siitä seuraavaksi.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...