30.3.2013

Katunäkymiä Tuo pieni sähköauto nökötti latauksessa koko ajan. Keskusta-alueella on helpompaa liikkua julkisilla tai pyörillä. Miten lienee yleistyessään, unohteleeko ihmiset johdon kiinni kun lähtee liikenteeseen? Itsellä on unohtunut jo neljä kertaa lämmitystolpan johto. Pisimpään ajoin 20 km, kunnes parkkeerattaessani huomasin johdon puskurin alla.
 Punainen lyhty. Valokuvaaminen oli poikkikadulla kielletty. Kuvassa näkyy valvontakamera joka kyllä kuvaa asiakkaat. Ovet olivat kiinni mutta verhot auki ja työntekijät ikkunoissa. Tämä alue on vanhinta aluetta ja kulmauksessa oli myös tosi aidon näköinen merimieskapakka. Armeija-aikoinani PU kirjoitti aina ruokalan päiväkirjaan "Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi". Näin toistui täsmälleen samoin sanoin ja vuosikymmeniä joka päivä.
Luukkutalo. Kaikissa taloissa on myös ylhäällä palkki. Lienee tavaroiden nostoa varten. Sisäänkäynnit ovat usein kapeita ja muuttotavarat tuodaan ikkunoiden kautta. Onhan siinä etunsa, ei portaikkokaan kolhiinnu ja selät säästyy. Kanavat eivät nykyään juurikaan jäädy, mutta niiltä ajoilta ovat maan kansalaiset saaneet luistelugeeninsä.

Juustokoju


Vaikka sitä juustoa on paljon ja joka puolella niin hinnat ovat melko tyyriitä. Lidlistä saa perusjuustoa edullisemmin ja vielä huomattavasti tuoreampaa. Vanhimmat olivat täällä toistakymmentä vuotta vanhoja ja joidenkin pinta jopa homeessa. Keskustassa oli myös pari juustomuseota myymälöineen ja näytteitä maisteltavana kymmenittäin. Maistuivat juustolta joka ainoa..

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...