11.3.2013

Vesivuoto tiskipöydän alla.

Silloin kun Risto kaupitteli kodin turvalaitteita, hän kävi myös kodissa jossa astianpesukoneen letku oli vuotanut vähitellen. Omistajan kertoman mukaan pieni tihku oli ilmeisesti jatkunut kauan ja kosteus tunkeutunut kaksikerroksisessa talossa varsin mittavassa määrin rakenteisiin. Parketit sielläkin oli purettu ja kuivaimet humisseet viikkotolkulla. Ei ole kiva jobi kun kosteus pääsee villalla täytettyyn väliseinään ja sitä kautta ties minne.

Pakkotoisto.com sivuilla on kuvia ja juttua vastaavasta.

Jos tuohon juttuun on uskomista niin vakuutusyhtiöt vetoavat siihen että pitäisi olla tehty sinne alle rakenne joka valuttaisi vedet näkyville, eikä seinän rakoon. Vain uusissa asunnoissa sellaisia, joissakin on muovit pesukoneen alla, mutta vuodot lähtee usein poistoletkun liitoksesta, joka taas on sivummalla.

Tämä nyt ei ole kivaa tarinaa, mutta lavuaarin alle tulisi vilkaista useammin ja haistella ilmaa. Joskus myös jääkaapin sulatusvedet purkavat vetensä piiloon jonnekin ja vain säännölliset tarkistukset auttavat.

Ja minä itse viime vuonna henkilökohtaisesti kävin naapurissa näyttämässä miten astianpesukoneen sulkuventtiili pitää olla suljettuna silloin kun ei pesukonetta käytetä. Sielläkin se oli kalkkeentunut pysyvästi auki-asentoon ja sulkeutui vasta papukaijapihdeillä vääntämällä. Ensin  olin suihkuttanut aiemman postauksen CRC-öljyä akselin juureen.

Tuossa tuo venttiili on nähtävissä. Tuleeko lukijoille mieleen miten tuontyyppinen hana roiskii vedet käsille kun tuota itse vesihanan venttiiliä säätää? Sivusta ilmeisesti sitä pitää kurotella.3 kommenttia:

Peppone kirjoitti...

Totta, ihmiset tarkastavat laitteidensa kuntoa aivan liian harvoin, oletetaan että ne ovat ikuisia. Sama juttu jääkaappien kohdalla, sillä monen jääkaapin elinikää voisi pidentää hieman imuroimalla edes kerran vuodessa koneen takana olevan lauhderitilän. Kone käy yksinkertaisesti liian kuumana (vielä kun tuuletus on muutenkin riittämätön) ja tulee elinkaarensa päähän liian pian. Euroja palaa ja konetyyppiä syytetään vaikka kyseessä on enemmänkin käyttäjän vika.

Sanna kirjoitti...

Meillä on juuri tuollainen hana keittiössä. Se on ilmeisesti olevinaan kätevä siinä, että sen alla voi huuhdella isompiakin astioita kolistelematta hanaa - ja hyvä siinä onkin sellaista tehdä - mutta jos vettä tulee vähänkin kovempaa, niin se tosiaan roiskuu pitkälle ympäriinsä törmätessään johonkin altaan reunan yläpuolella. Vettä on yltympäriinsä ainakin mun jäljiltä. Venttiilin säätämisessä en kyllä oo huomannu ongelmaa.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Hieno se hana on. Sopii isompikin kattila alle. Meillä on tavallisen hanan päässä sellainen lisäosa, suutin josta nykäisemällä saa pientä suihkua, jolla voi huuhtoa vaahdot ja sotkut pois altaan reunoilta.

Tuo hana ei varmaan tykkäisi jos sitä kovasti sellaisen vuoksi revittäisiin, voisi mennä juuresta poikki.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...