27.4.2013

Murphyn laki

 Niin

Jos joku asia voi mennä pieleen, se menee.  Tämä on tuttua. Ostettaessa jokin koottava  Ikean huonekalu, ruuvaat ensin ne lyhkäiset ruuvit paikkoihin joihin olisi kuulunut pitkät. Sitten kun ruuvaat ne pitkät väärään paikkaan ne tulevat jostain kyljestä läpi.

Voileivän tippumista pöydältä aina voipuoli alaspäin on oikein tutkittu. Sen tuleminen lattialle voipuoli alaspäin ei johdu minusta. Normaali pöydältä tippuessaan leipäpala ehtii kääntyä juuri puoli kierrosta ja siksi se tulee voi alaspäin.

Jos sinun tarvitsee tehdä jotain laskentaa tai tarvitsisit tietokonetta avuksi arjen askareisiin, tarjolla on vain ohjelmia jotka on tehty ihan muuhun käyttöön. Siitä on myös laki. Tietotekniikan soveltaminen on sitä, että etsitään sopiva jakoavain ja hakataan sillä oikea ruuvi paikalleen, Breznikarin laki.

Harrisin varoitus: Todellinen vaara ei piile siinä, että tietokoneet alkaisivat ajatella kuin ihmiset, vaan siinä että ihmiset alkavat ajatella kuin tietokoneet.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Leivän kanssa tulee variaatioita vähän sen mukaan, miltä korkeudelta se putoaa ja onko voita paksummin jossain kohdassa. Vai tuleeko voiveitsen kanssa "kirppuefekti" eli että se sinkoaa ilmaan, kun voiveitsi painaa liian lujaa reunasta. Jälkimmäistä ei tapahdu tuoreen tai vehnäisen leivän kanssa...

Murphy kirjoitti...

Niin, kippurainen jälkiuunileipä saa kääntyessään paremman kierteen ja saattaa pudota voipuoli ylöspäinkin.

Ja aina puhutaan voipuolesta, vaikka kaikenmoisia muitakin levitteitä käytetään.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...