4.4.2013

Paha saa palkkansa?

Niin, saa ehkäpä rengaslukon.
Suomessa on totuttu siihen että on tilaa parkkeerata ja jos ei ole ja parkkeeraa väärin, selviää sakoilla.
Nyt on joissakin kaupungeissa varauduttava isompaan kuluerään. Hinaus pitää järjestää ja vanhat sakot maksaa pois ennen kuin saa jatkaa matkaansa.

Mahtaa olla kiva yllätys vaikkapa venäläiselle turistille Lappeenrannassa jos sunnuntaina auto jää jumiin.
Rälläkkää peliin vaan ja yli rajan karkuun.

Tässä on varastoon menossa Helsingin rengaslukkoja.Mahtanisi siinä outo papatus käydä jos vaikkapa joku Latovainiolainen pappa käy maito-ostoksilla kyläkaupassa ja tuollainen härveli olisi ilmestynyt etupyörään.


4 kommenttia:

Minimalisti kirjoitti...

Parasta luopua autosta, jos mahdollista.

Äijä kirjoitti...

Yllättävän kauan näiden rengaslukkojen tulo raukkojen rajojemme yli kesti.
Muistan nähneeni jo 1970- luvulla autolehdissä kuvia Keski- Euroopasta, jossa näiden härveleiden avulla on luettu kuria pysäköitsijöillä.

Äijä kirjoitti...

Niin, ja vielä muistan Suomessa olleen ihan kunnon rapsun pysäköinnistä.
Kun opiskelin Tampereen Konservatoriossa 15 vuotta sitten, kävi melkein joka päivä kaupungin erikoisvarustettu auto nostelemassa F.E. Sillanpäänkadulta väärin pysäköityjä autoja lavalle ja vei pois. Ne sai lunastaa varikolta maksamalla rapsun pois.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Peloitevaikutus tuolla rengaslukolla on varmaan suurempi kanssaautoilijille, kuin se että väärinpysäköity auto nopsaan hinataan pois.

Koska rengaslukkoja ei ole ollut ja sitten kun sellainen omaan autoon ilmestyisi, varmaan sappi kiehahtaisi. Ensi tunne monella että jotenkin on yksityisomaisuuteen kajottu.

Sitten on piru irti jos tämä lukottaminen annetaan myös yksityisten firmojen tehtäväksi. Monella paikkaa pysäköintikiellot ovat niin kaukana (aluepysäköinti kielletty), että kyseessä on silkka vahinko.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...