13.5.2013

Saastaisia kaikki tyynni.

Nimittäin kahvikannut suomen kodeissa. Monella on Moccamaster keitin jossa on lasinen kannu. Kannun kahva on metallipannalla kiinni kannussa. Katsokaa kannua sisäpuolelta näyttääkö siellä tältä:Eli ruskea rantu kiertää pannan alla. Hyi.

Siis panta irti. Tarvitaan ristipää ruuvari ja sillä avataan tämä ruuvi:Se täytynee avata auki asti, jolloin panta lävähtää leveäksi ja koko hoito menee neljään osaan + ruuvi.Siinä sitten onkin miettimistä miten tuon saa takaisin kasaan. Mutta saahan sen. Pannan sisäpinta puhdistetaan ja tietysti myös kannu:Harvalla on luurankoja kaapissa, mutta monella on töhnää kahvikannussa.

Voisinpa alkaa kiertämään koteja ja soitella ovikelloja. Tarjolla olisi: Kiuaskivien vaihtoa. Kukkamullan vaihtoa. Kahvikannun pannan alusen puhdistusta. Jääkaapin takusen imurointia. Pesukoneiden desinfiointia. Hellan takusen siivousta. Oven yläkarmin päällisen putsausta pölystä.

Kukaan ei tilaisi työtä mutta monelle tulisi syyllinen olo ja se saattaisi vähentää minun ahdistustani, josko se olisi minulta pois.

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Näkyypä tuossa olevan töhnää... mutta mun puolesta saa ollakin. Ei sitä pitäs suuhun siitä tulla.
Joskus luin jostain - olisko ollu Pirkka-lehden kysymys/vastauspalsta - kun joku valitti, että termospullosta lähtee läpäreinä jonkinlainen "päällyste" tai "suojakerros" pois, oli kovasti vihainen tuotteen kestämättömyydestä ja kyseli, mahtaako tuo olla vaarallista sisäisesti. Vastaaja totesi, että ei niissä mitään päällystystä ole, se lienee pinttynyttä kahvia, mikä sieltä irtoilee ja että kannattas termospullo pestä joskus...

Sanna kirjoitti...

Se oli "pinnoite" se sana, jota tuohon hain...

Murphy kirjoitti...

Niin, miten sen termospullon enää pesee jos on päässyt pahasti pinttymään?

Liottamalla kait. Humeetiin jää kaivertamaan että jäiköhän sinne myrkkyjä kun ei pääse peilaamaan valoa vasten.

Pulloja pestiin lapsena laittamalla hiekkaa ja ravistamalla. Termospullo on niin ohutta lasia ettei taida olla hyvä konsti.

Ehkä minun pitää ostaa pulloharja ja tarjota myös termospullojen pesua ovelta ovelle.

Murphy kirjoitti...

Niin, voihan olla myös että termarista alkaa irtoilla suojakuoren alla ja sisälasin ulkopuolella oleva heijastinpinta. Se on kuin peili joka pyrkii heijastamaan lämpösäteilyn takaisin. Se irtoaa sinne koteloon ja ei ole muuta haittaa kuin että lämpö pysyy huonommin tallessa.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...