3.6.2013

Vaikeimman kautta

Niin,Olette varmaan joskus nähneet tapauksen jossa kaupan kassahihnalla seuraavan asiakkaan ostos  lyödään vahingossa edellisen asiakkaan ostoksiin. Mitään vakavaa ei tapahdu jos kumpikaan ei huomaa tilannetta vielä kaupassa, toinen ihmettelee kotona outoa ostosta ja toinen ihmettelee ostinko lainkaan sitä tavaraa jota piti. Ei vaarallista.

Juuri äsken näin miten tilanne voi mennä Lidlissä ja jos kassahenkilöllä ei ole valtuuksia tehdä palautuksia.

Asiakas pakkasi kassiaan jo laskun maksettuaan ja sanoi jonossa vuorossa olevalle: " nämä kanasuikaleet on varmaan teidän kun ei minun pitänyt tälläisia ostaa" -Juu , sanoi seuraava ja siis minun edessäni oleva.

Jo maksanut joutui kutsumaan myymälävastaavn paikalle ja joka ainoa ostos piti vetää viivakoodilaitteesta takaisin. Sen jälkeen uudestaan kaikki ne jotka asiakas halusi ostaa, vedettiin uudestaan. Ja erotus hyvitettiin.
Seuraavan asiakkaan ostokset oli jo puolittain vedetty ja ne piti keskyttää.

Ymmärsin siirtyä heti toiseen jonoon kun arvasin miten se kestää. Oli jotain ongelmia nappuloiden kanssa ja vartti siinä varmaan heillä meni. Pääsin toisesta jonosta läpi kun asiaa vielä selviteltiin.

Sanoin jo siinä hihnalla asiakkaalle joka sai turhan tavaran että myy se ostos käteisellä sille joka olisi sen alunperin halunnut. Ei ymmärtänyt mitä tarkoitin.

Jos haluatte kauheet hässäkät vaikkapa juhannusaaton jonoihin, laittakaa tavarat hihnalla sellaisiin kekoihin että ne valuvat edellä- ja seuraavana olevan ostoksien joukkoon. Ja sitten vaan selvittelemään. Mukaan vielä muutamia punnitsemattomia tavaroita, se ei tosin sotke Lidlissä kun ne punnitaan kassalla.


6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Joo, siellä on niitä avainkaulaihmisiä, jotka joutuu ryntäämään paikalle vähän isomman pullokuitinkin takia.

Rantakasvi kirjoitti...

Käyn aika harvoin ko kaupassa, on niin kaukana, mutta hyvä tietää vastaisen varalle. Lieneekö tämä sitä saksalaista täsmällisyyttä;)

Roz kirjoitti...

No tuo on just sellainen painajaisuni, minkä voi vaan kuvitella eteensä kassalle... Ei onneksi ole ikinä käynyt noin, huh!

Murphy kirjoitti...

Niin,

Tänään yksi juoma Lidlistä ja kaikilla kassoilla oli kesätyöntekijöitä.

Edellä oleva asiakas jurrissa oleva typerä mies, osti kaksi tarjouslenkkimakkaraa, leipää ja pahvilaatikkotarjottimen tölkkiolutta.
Laittoi vain yhden tölkin hihnalle mutta ei maininnut mitään että hänellä oli kärryissä koko lava.
Ja sitten kun poika veti hinnan vain yhden mukaan niin mainitsi summan kuultuaan että hänellä on kärryissä lisää ja olisihan sinun pitänyt se peilistä nähdä.
_tosin olisinhan minä voinut ne tuosta ilmaiseksikin viedä mutta mainitsin sentään, -viisasteli nuorelle kolville. Sanoin että olisit myöskin voinut sanoa, (kärryissä miehellä oli omia ostoskassejakin).
Ja sitten kun poika korjasi niin lappuun tuli 24 kertaa omalle rivilleen ne oluet ja piti myös pyytää vastaava tarkistamaan että niitä oli oikea määrä.
Ei tuossa nyt niin kauaa mennyt mutta mielestäni asiakas oli typerä kun ei ilmoittanut heti kättelyssä.

Äijä kirjoitti...

Kyllähän kassajonossa seisoskelu henkilöä syö, on tosi. Erityisesti sykettä nostaa lottolappujen selvittely K-marketissa, tai sitten vaikka punnitsematta jäänyt parsakaali, jonka kassa kipaisee sadan metrin päässä punnitsemassa. Näin pikkukaupungissa tekevät niin.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Vaikka aika ei ole kortilla on turhanaikainen tumpelointi ärsyttävää.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...