6.7.2013

Ukkoskuurot

Niin,

Kyse ei liene siitä että kova jylinä saattaisi jotkut ihmiset kuuroiksi. Eihän hämäryyskään saa ketään hämäräsokeiksi. Voimakkaat tunteet tosin saattavat saada jokuset tunnevammaisiksi.

Helsingissä on taas tulvinut vaikka nurmikot saivat vain rippusen sadetta. Kun kaikki paikat on asfalttia ja katot tasakattosia, sadevesiputkistojen pitäisi olla huomattavasti isompia ettei missään tulvisi.

Meidän nurkilla tuli hetken vettä melkoisen ravakasti.


Haluaisinpa nähdä sadevesiastiat jotka keräävät sadevettä niin että niistä riittää vettä kuivallekin kaudelle ja sellaiset jotka eivät koskaan tulvi yli.






Kuvat on otettu pari tuntia takaperin. -tai ihan etuperin ne otin.

Ester Toivonen oli missi aikoinaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä melko rajuja ovat sääilmiöt nykyään ja siinä reilun viikon takaisessa myräkässä täällä tuli vettä sen torstai-illan ja yön aikana 70 mm mikä on suht paljon.

Mennään ääripäästä toiseen ja aika harvassa ovat ne tasaiset kelit.

Äijä kirjoitti...

Meillä on tuommoinen samanlainen sadevesiastia, Tyrkkytalosta (Kyösti Kakkosen perustamasta) ostettu, vetoisuudeltaan 200 litraa. Siihen ei ole tullut viikkoihin muuten vettä kuin että taloyhtiön kaivosta olisi päästänyt tai vesijohdosta sitten.

Unknown kirjoitti...

Viime sateessa 60 millii vettä ja vastaava sadevesitynnyri täytty muutamas minuutis. Meillä lähin asfaltti on 9 kilsan päässä, eikä katotkaa oo tasasii. ;D

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...