1.8.2013

Kalanperkuu rantakadulla

Niin,

Kalastajat tekevät työtään ihan siinä samalla kadulla jossa kaikki rantaravintolatkin ovat. Turistit pällistelevät ja siemailevat drinkkejään kun kunnon ihmiset tekevät työtään. Joku hömelö latovainiolainen rupesi jopa kuvaamaan ja haastattelemaan miestä työn touhussa.

Tuo mies on merimies joka on reissannut suomenkin rannikolla kuten vastauksista kuulee ja jossain maassa asiakas ei maksanut laivan rahtia. Joutuivat jumiin viikkotolkuiksi ja söivät vain papuja redillä. Merimiehet ja kalastajat ovat oma rotunsa, selviävät kovissakin oloissa.

Onkohan nuo kaksi isompaa kalaa ankeriaita? Katkaisi yli puolet pois ja sanoi että pieniä luita on häntäpää täynnänsä. Heitti myös muutaman kokonaisen kalan takaisin mereen ja sanoi että aina antaa Ahdillekin muutaman, se lisää kalaonnea.

Aiemmin olen puhunut Välimerestä. Samos on kuitenkin Egeianmeren rannalla ja se meri on kalaisa. Välimeren troolarit ovat verottaneet ihan tärviölle mutta Egeianmeri tarjoaa meren viljaa. Vastapyydetty kala-ateria ravintolassa lisukkeineen 10 Euroa.



Tuo mies kertoi että kalan silmistä sen heti näkee milloin se on tuore tai jo vähän vanhempi. -Niinhän se kiilto häviää vanhemmiten ihmiseltäkin.




Kissan ja sian lihasta tehtyä säilykettä ei kukaan söisi. Kissat ovat Pythagorionin ja Samoksen katukuvassa vallalla. Laihoja ja nälkäisiä. Makaavat kadunkulmissa kuin koirat Thaimaassa ikään.



Tässä pantterinpoikanen. Satama on ihan framilla. Huviveneet ja kalastusalukset ritirinnan. Kaksi korttelia ylöspäin niin ollaan jo kylän toisella laidalla ja siitä kaksi kilometriä lentokentälle.


Tässä kuva aallonmurtajalta kohti rantakatua. Keltainen kantosiipialus vie lähisaarille.




Ouzo ja olut maksaa kolme euroa. Kreikkalainen salaatti paikasta riippuen 4-6 Euroa.


2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Aijettä!
Me ollaan syyskuulla menossa myös tuohon rappiomaahan, joka on jo satoja vuosia ollut täynnä raunioita.

Aniksen maku nousi mieleen kuvia katsellessa. Miten se on, onko se Mythos vai Amstel noista olusista, joka on paras vai onko molempi parempi. Sama pohdinta on myös Changin ja Singhan kesken meillä ratkaisematta. Ouzot on kaikki yhtä hyviä.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Kun pyytää paikallista olutta niin Mythosta ne tuo, maku on mielestäni kylmänä ihan ok mutta eroja en tiedä.

Chang on hieman edullisemman hinnan vuoksi syrjäyttänyt Singhan suosittuimmudessa. Lisäksi minulle on sanottu että Changin pullon kyljessä prosenttimäärä on minimi kun Singhan taas on maksimi.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...