11.8.2013

Perusmaisema

Matkailuesitteissä on yleensä aina kuvia samoista kohteista. Pythagorionissa ne ovat rantakadun venesatama ja Pythagoraan muistomerkki.

Rantakatu onkin kaunis ja myös  ravintoloille erinomaisen maiseman tuottava kun liikenne järjestetään näin. Autoliikenne rajoitetaan vain kalastusveneitä ja ravintoloita palvelevaksi, iltaisin ei alas edes saa ajaa. Ikävintä on jos kauniit vesikulkuneuvot peitetään ja maisema tärvellään laittamalla joku leveä valtakatu ihan rantaan. Kaikki huviveneet eivät kuitenkaan mahdu ankkuriin laiturin kylkeen, redillä oli myös melkoinen määrä.


Tälläinen puupolkupyörä oli tuotu Samoksessa erään kaupan eteen.


Kahdeksanlonkeroisia mustekaloja kuivatellaan narulla kuin pyykkiä. Ilmeisesti näin niistä saadaan parempaa einestä. Paela ruokana on tuntematon täällä. Eivät ole merenantimet kuitenkaan hinnankiroissa. Lokkeja tai muitakaan vesilintuja ei juuri näkynyt, siksi ruokaa voi pitää avoimen taivaan alla.4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

No täytyy sanoa, että nyt ei vesi herahda kielelle, kun noita lonkeroita kattelee...

Murphy kirjoitti...

Niin,

Siitä palasen ohimennessä napatessaan, saisi kuitenkin oivalisen purukumin.

Äijä kirjoitti...

Ei kuulu mustekala minunkaan himoitsemiini eväisiin, mutta syöpihän sitä näläkääsä vaikka ruppia polovistaan.
Mukavia ovat nämä sinun lomakuvasi.

Murphy kirjoitti...

Niin,

On se hyvä että ihminen on oppinut hyödyntämään meren antimia, Kreikan saarilla ei maaperä kovin viljavaa ole. Egeianmeri niin suolaista että kasteluunkaan siitä apua.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...