11.11.2013

Murheinen Perä

Niin,

Jos tavallisella ihmisellä on huolia, pieniä ne ovat verraten Talvivaaran TJ:n Pekka Perän tämänhetkisiin huoliin. Pekka Perä on köyhtynyt viimeaikoina paperilla katsoen melkoisesti. Vielä kaksi vuotta sitten kesällä Arvopaperin perinteisessä Pörssirikkaat-selvityksessä Perä oli sikarikas 312 miljoonan euron laskennallisella varallisuudellaan.

Nykykurssilla laskien Perän omistamat 124,6 miljoonaa Talvivaaran osaketta ovat vain reilun yhdeksän miljoonan euron arvoiset. Kuvittelen itse miltä se tuntuisi jos juuri ostamani Porche olisikin yht´äkkiä vain Dacia. -Ei juuri miltään jos tallissa olisi Ferrari.  Perähän osti sen kaivoksen aikoinaan kahdella eurolla. Ja jotenkin hän osasi myydäkin osuuksiaan juuri oikeaan aikaan. Perä on nimittäin myynyt osakkeitaan vuosina 2008 ja 2010 yhteensä noin neljäntoista miljoonan euron arvosta.

Nyt niitä miljoonia tarvittaisiin yhtiössä, koska näinä päivinä ratkeaa pitääkö laittaa pillit pussiin ja jätevedet laskea vähitellen luontoon. Saapi nähdä sijoittaako Perä osan rahoistaan Talvivaaraan jos muitakin sijoittajia löytyy.

Talvivaara tekee tällä hetkellä tappiota 321 000 euron päivävauhtia. Tunnissa rahaa palaa reilut 13 000 euroa ja minuutissa 223 euroa. Heinä-syyskuun jokaisena sekuntina Talvivaaran pyörittäminen maksoi omistajille 3,70 euroa.Minulle tulee mieleen samat touhut kuin Valcon aikana. Kalevi Sorsa menetti presidenttimahdollisuutensa siinä touhussa. Valcon jätteet tosin oli helppo siivota. Itsekin osasin siivota itseni etelään.

Pekka Perää on kehoitettu eroamaan. Miksi hän eroaisi?  Toivonnee että saisi potkut. Talvivaaran toimitusjohtaja on oikeutettu kahdentoista kuukauden palkkaan, jos toimitusjohtajan työsopimus päättyy yhtiön aloitteesta muusta syystä kuin johtajasopimuksen olennaisen rikkomisen vuoksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on kyllä surullinen tapaus koko Talvivaara kaikkinensa ja kyllä sanktiot saasteista saisi olla kovempia mutta mikäs siinä on touhutessa kun valtiollakin on sormensa pelissä mukana.

Äijä kirjoitti...

Perästä kuuluu, sanotaan.

On melkoinen juttu tämä Talvivaara. Jos konkurssiin menee, niin silti jonkun on hoidettava ympäristövauriot ja estettävä enempien syntyminen. Mikäpä siinä, tätä aina välillä tapahtuu. Ehkäpä joku vakavarainen kaivoskonserni ostaa konkurssipesältä paikat pilkkahinnalla ja odottelee nikkelin hinnan nousua...

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...