21.11.2013

Panoautomaatti

Niin,

Kaikkea sitä on, -sanoisi mammavainaani jos olisi tämän panoautomaatin nähnyt.

Lienee Espoon ensimmäinen Sello kauppakeskuksessa. Työtön kun pummaa ensin kolikkoja käytävillä, voi päivän päätteeksi tallettaa suuret ansiot suoraan sijoitustilille.


7 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

No jummijammi, miksei se oo "pano." kun ottomaattikin on otsikoitu "otto."???

Murphy kirjoitti...

Häveliäisyyssyyt.

Aluksi oli vaikeaa korttimaksussa muistaa kumpi on Debet ja kumpi Kredit.

Kehitin muistisäännön että Kredit on luotto niinkuin Credit card.

Debetille ei ole muistisääntöä pitää vain tietää että se on se suoraan tililtä lähtevä maksu.

mummi kirjoitti...

Mutta kun minun säästökirjani muinoin opiskeluaikoina oli täynnä ottoja ja panoja.3 lasta sain sitten Otolta. Pankkikirja on yhtä exitus kuin Otto ja pano. Nyt minulla on siru ja maestro. Pitäisikö vanhoilla päivillään ruveta menneisyyttään häpeämään?

Äijä kirjoitti...

Kestipä kauan tämän talletusautomaatin tulo. Reilut 30 vuotta liikenne kävi vain toiseen suuntaan.
Varmaan RAYn pelihallien lähelle kannattaa tuommoinen laittaa, vai saako niistä koneista suoraan tilille laitettua? En tiedä, kun en ole koskaan semmoisessa käynyt.

Murphy kirjoitti...

Niin,

RAY ei varmaan halua että talletusautomaattia on lähimailla. Ihmiset pelaa voittonsa pois kun ei viitsi kantaa taskuissaan tai jonottaa Infoon seteleiksi vaihtaakseen. Lieneekö kassat edes mielellään kolikoita ottaa vastaan kun saavat tilattua pankilta putkissa joita on selpompi inventoida.

Pienyrittäjiä joille kelpaa joillekin kelpaa vain käteinen, tälläinen on hyvä. Torimyyjät ja pientavaran kaupustelijat. Onhan näitä kait ollut pankkien sisätiloissa, itsekin vein lapsen säästöpossun aikoinaan.

Kone ei silloin laskenut vaan laskutoimitus tuli jälkikäteen tiedoksi.Reklamoida on turha jos itse oli muutaman kymmenen penniä enemmän omasta mielestään tallettanut.

Sanna kirjoitti...

No näinä korttiaikoina on tietysti syytä päästä heti eroon oikeasta rahasta - sellaisen mukana kantaminenhan on rahvaanomaista nykyisin! Köyhät ne rahalla maksaa. Niinku minä. Pakko laskea tarkkaan, ettei mene yli saldon.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Myös oivallinen rahanpesukone. Alaosassa näkyy seteliluukku. Sinne vain likainen raha panoaukkoon ja parin päivän päästä puhtaat setelit provisiolla vähennettynä ulos vieressä olevasta Oton aukosta.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...