3.12.2013

Koristevalosarja myyntikieltoon

Niin,

Joulunaikaan Tukes paiskii töitä oikein urakalla. Laittaa myyntikieltoon laitteita joita ihmiset ovat ostaneet. Porukka saa kantaa laitteita takaisin liikkeeseen. Kaipa tuon johdon vedonpoiston ja taivutussuojan saattaisin itsekin osata korjata.Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on asettanut Fenet Oyn maahantuoman Juhlataika -lamppusarjan myyntikieltoon sähköiskuvaaran vuoksi.
"Valaisimen liitäntäjohto ei täytä rakenteensa osalta siirrettävän valaisimen liitäntäjohdolle standardissa EN 60598 annettuja vaatimuksia. Liitäntäjohdon kiinnitys valaisimen metallikehykseen ei täytä standardin EN 60598 vaatimuksia."
Myyntikieltopäätöksellä maahantuoja on velvoitettu keräämään tämä tuote pois myynnistä. Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa. Kuluttajansuojalaissa muutoksineen on tarkemmin kerrottu menettelystä.
Lähde: Tukesin markkinavalvontarekisteri

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se hyvä että Tukes valvoo mutta esimerkin kaltaiset tapaukset/viat ovat mielestäni turhia syitä myyntikiellolle. Ei paha vika itse korjattavaksi - ihan niin kuin sanoit.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Luultavasti vedonpoiston ja johdon välistä puuttui lisäeriste. Ei sitä tietenkään joku mummo voi lisätä mutta jos laitetta ei revi niin kyllä se tovin kestää.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...