17.3.2014

Kadonnut pankkikortti tunnuslukuineen

Niin,

Ei minulta, vaan löysin tänään koulun läheisyydestä kävelytieltä kaksiosaisen muovitaskun. Avasin sen ja toisella puolella näkyi Visa Electron ja toisella puolella käyntikortti nimineen ja puhelinnumeroineen.

Esine tuntui niin puhtaalta että arvelin sen olleen juuri pudotetun, joten soitin käyntikortissa olevaan puhelinnumeroon. Toisessa päässä vastasi hämmentynyt ihminen joka ei tiennyt mitään kadottaneensa. Kun sanoin että teidän nimi tässä käyntikortissa on, lähti henkilö heti kesken työpäivän katsomaan mistä on kysymys.

Kun hän tuli paikalle pengoimme tarkemmin muovitaskuja ja pankkikortin toiselta puolelta löytyi ihan eri ihmisen nimi. Mikä pöyristyttävintä, mukana oli avainlukulista, paperille kirjoitettu nelinumeroinen tunnusluku ja ottoautomaatin nostokuitti. Henkilötunnuskin oli ja melko vanha ihminen oli kyseessä. Jostain hän oli saanut tuon ulkopuolisen käyntikortin ja tämä henkilö jolle soitin ei tunnistanut tuota kortin omistajan nimeä.

Koetimme selvittää löytyykö henkilön puhelinumeroa numerotiedustelusta, mutta ei löytynyt. Veimme koko systeemin pankkiin.

Lopputulemana saanen ehkä palkkion kortin löytämisestä, mutta tuo ihminen jolle soitin ehti myös hermostua kun luuli soittoni perusteella jo korttinsa kadonneen. Oikea ihminen ei ehkä edes vielä tiedä mitään kadottanneensakaan ennen kuin pankki soittaa.

Toivottavasti se käsin kirjoitettu nelinumeroinen luku oli hämäysluku, koska jos se oli oikea sen avulla olisi sivullinen voinut tilin tyhjentää ja pankkikin katsoo tuollaisen huolimattomuudeksi. Ikäihmisellä voi mennä pitkäänkin ennen kuin huomaa mitään kadottaneensa ja jos huomaakin alkaa vain etsiä sitä kotoa ehkä päivätolkulla.

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Jos on kyseessä vanha ihminen, niin melkein varma voi olla, että ko. numerot on just niitä ja satavarma voi olla, että jos olis epärehellinen ihminen ollu löytäjänä, olis tili tyhjä. Ja sinne olis menny perillisten odottama jättimäinen rahasumma. No, ainakin osa siitä, lienee kuitenkin jonkinlainen nostoraja kaikissa tileissä.
Toivottavasti saat ansiosi mukaan :)

Murphy kirjoitti...

Niin,

Siinä oli mukana pankkiautomaatin antama viimeinen nostotosite saldoineen. Ei mitään järisyttäviä summia mutta kun avainlukulista oli mukana niin jos on rinnakkaistili, sinnekin olisi ollut pääsy.

Luullakseni se on kaikille jokin vakiokorvaus joka kortin palauttamisesta pankki maksaa ja perii sitten kortin haltijalta 20 tai 40 Euroa. Palauttaja saa hyvän mielen ja maksaja maksaa mielellään mikäli ei ole vielä ehtinyt mitätöimään korttia.

Minulla itsellä on korttien mukana lompakossa hämäysluku ja lisäksi vielä vanha avainlukulista. Tili menee lukkoon jos kolme kertaa koettaa väärällä avainlukulistalla.

Sirukorttia voinee automaatilla kokeilla jonkin aikaa kun enää ne ei ime sitä sisäänsä.

Sanna kirjoitti...

Mun avainlukukortti ei oo ollenkaan lompakossa. Eikä muitakaan tiliin liittyviä numeroita. Ehkä se tällä muistilla pitäs jossain varmuuden vuoksi olla, ainakin se pin-koodi... voi nimittäin joku kaunis päivä lyödä tyhjää, kun pitäs luku näpytellä kaupan kassalla.

Äijä kirjoitti...

Olipa satumainen tuuri kortinhaltijalla, kun sattui tanu mies löytämään sen.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Tilanne kesti puolisen tuntia ja nyt kun tulee jossain porukoissa puhe kortin kadottamisesta, on minullakin jotain puhuttavaa.

Nimittäin minulle tuli mieleen että kun muovitasku oli koulun lähellä, josko jo joku on käynyt sillä tilin tyhjäämässä ja heittänyt paketin toisen löydettäväksi.

Pyysin sitä virkanaista jonka käyntikortti oli siinä taskussa myös, mukanani kadun toisella puolella olevaan pankkiin todistamaan että minä vein sen pois heti ja asiallisesti.

Vähän sama kuin löytäisi kalliin pyörän ojasta ja alakaitsi sitä kuljettamaan pitkin poikin katuja löytötavaratoimistoon. Tulisi riski karju ja pyörän omistaja sattumalta vastaan, turpiinhan siitä voisi saada.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...