25.4.2014

Linnunpesäkään ei ole enää mikään lintukoto

Niin,

Usein kotien turvallisuudesta puhuttaessa ja arvotavaroiden suojaamisen tärkeydestä muistutettaessa kerrotaan miten suomikaan ei ole enää mikään lintukoto. Mistä tuollainen vertaus?

Minulle tulee mieleen miten lintujen koti (koto) se on varsin turvaton ja vieläpä yleisen rosvouksen kohde. Varis ja harakka tulee ja vie munat pesistä. Sade piiskaa ja oravakin rosvoaa. Puu voi kaatua ja kun poikaset kasvaa eri aikaan isommat tyrkkii pienemmät yli laidan.

Tuohan se vasta on brutaalia ja epäreilua pienempiä kohtaan. Ja entäs se käki sitten: Tulee ja munii, leppälinnun pesään. Poikanen tyrkkii muut poikaset pois ja itse on aina suu tötteröllään syömässä. Onkos se sitten lintukotomeininkiä? Häh!

No joo, käkiyhdistyksen pääkäki tietysti muistuttaa käkienkin oikeuksista, ja tähdentää eri lajien oikeutuksesta elää tällä pallolla. -No kyllä käki voisi itse opetella rakentamaan pesänsä ja ruokkimaan jälkikasvunsa eikä tuolla tavoin ulkoistaa vanhempien vastuutoimintoja.

Ja kun aina sanotaan ettei enään mikään lintukoto! Milloin suomi sitten on ollut lintukoto? Tällöin.

Vertaus lintukotoon.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käellä on sentään mukava ääni, kun se kukkuu. Vaikka muuten onkin lintumaailman terroristi:-)

Sanna kirjoitti...

Lapset pelaa tietsikalla Minecraftia, jossa on kans ääreläisiä :)

Mummeli kirjoitti...

No niinpä niin, maailman menua ei voi ku ihimetellä silimät ymmyrkäisinä.

Äijä kirjoitti...

Ja niinhän se Koskelan Vilhokin joskus asemasodan aikana kuhkaillessaan ja kahkaillessaan öisin pohti, että huolettomista taivaan linnuista puhutaan, muttei hän ole koskaan kenenkään noin raatavan elantonsa eteen...

Murphy kirjoitti...

Niin,

Raadetaan hullun lailla jotta saadaan korsi kerrallaan pesä rakennettua. Vain ihmiset suojelee sitä pesää, muut eläimet ja jopa linnutkin ryöstää ja tuhoaa. Onkos tuo sitten reilua?

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...