4.4.2014

Päätalon innoittaja

Niin,

Päätalo kertoo kirjoissaan miten hän vasta lukemaan oppineena innostui Jack Londonin kirjasta Martin Eden.
Kalle samaistui köyhään kaveriin joka seikkaili maailmalla. Kaksiosaisessa kirjassa Jack kirjoittaa itseasissa itsestään.

Aiemmin luin Londonin kirjan Merisusi ja Kallen kirjoitustyyli ei kyllä muistuta paljoakaan Jackia. Jos lukee Kallen kirjan Koillismaa niin eittämättä mieleen tulee Haanpää. Kallen oli helpompi oppia kotimaan kirjailijan esillepano kuin ulkomaan elävän tarinankerronta.

Kalle luki Riitullekin Martin Edeniä ja Riitu ei kyllä oikein innostunut. Oli ulkomaisia nimiäkin ja kaikkea eksoottista.3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Vaan arvossa Kalle Jak Lontonia piti. Muistan kuulleeni jonkun radiohaastattelun, jossa Kalle sanoi pitäneensä Martin Edeniä esikuvanaan. Harmittavaisesti itselleni kävi kerrattain otettuani teoksen kirjastosta luettavaksi ns. Riitut, kesken jäi.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Vaikuttaa nopeasti selailtuna siltä että kirja alkaa koukuttaa vasta loppupuolella. Useita henkilöitä ja outo kulttuuri vaatii ensin omaksumisen ennen kuin pääsee jyvälle.

Itiq kirjoitti...

Aivan paikkaansapitämättämiä väitteitä.

Kalle Päätalo ei tosiaankaan kerro kirjoissaan miten hän vasta lukemaan oppineena innostui Jack Londonin kirjasta Martin Eden. Kalle Päätalo sai Martin Edenin käsiinsä vasta muutettuaan Messukylään sotien jälkeen. Ja Kalle ei ikinä lukenut Martin Edeniä Riitulle.

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...