23.6.2014

Tiskiharja

Niin,

Tiskiharja on tärkeä kodinkone, sen myöntää varmaan Nalle Wahlrooskin. Sitä en tiedä miten hyvin hän on vertaillut eri tiskiharjoja ja pohtiiko hän asiaa näin maanataipäivänä kovinkaan pitkään?

Minulla on kuitenkin joitakin mielipiteitä, jollakulla toisella voi olla toisenlaisia, ehkä toisista asioistakin. Lapsuuteni Latovainiossa ei meillä ollut edes tiskiharjaa. Oli tiskirätti ja sen lisäksi sellainen tiskisuti. Joitain ulkomaisia varpuja oli niputettu ja keskeltä oli sidottu tiukasti narulla yhteen. Olihan sekin joskin vipuvarsi puuttui.

Tässä alla on kolme erinomaista tiskiharjaa, mutta kuitenkin erilaisia. Omat vikansa kussakin, niinkuin minussakinYlimpänä valkoinen on Ikean kauniskaarinen 0,5 E harja jossa tarpeellinen suora osuus päässä. Sillä raapitaan pohjaanpalanut puuro kattilasta. Siitä kuitenkin puuttuu päätyharjakset jolla saa kahvimukeista pohjalta karstat kaavittua.

Sitten on uusi ylpeyteni, tuo punainen Pirkka. 1,1 E  Tukeva muotoiltu kahva karhennuksin ja koristeraidoin. Päässä koukku jolla saa ripustettua. Oli mulla joskus imukupilla varustettukin, mutta vanhemmiten se imukuppi löystyi ja alkoi kolahtelemaan yksikseen tiskipöydällä. Tästä en vikaa vielä tiedä kertoa.

Alimpana on varmaan kallein kun siinä on vaihdettava harjaosuus. Muoviroskaa ei tule niin paljoa jos ostaa vaan aina uuden pään. Maksaa tosin enemmän kuin jonkun toisen valmistajan koko harja. Tuo on SINI-tuotteen patentti. Tuossa on kahvaosassa kevennyskoloja ja niihin kertyy töhnää jos automekaanikko käyttää ja ei pese myös niitä lokeroita työn lopuksi. Niiden varren harjakolojen pesemiseen tarvitaan siis toinen harja. ellei napsauta harjasosaa irti ja sohottele sillä.

SINItuote toimii Erkylän kartanossa ja on keskittynyt siivousjuttuihin. Aina vähän kalliimpia kuin kiinalaiset tuotteet mutta onhan heidän tamppauspiiskakin kestävämpi kuin rottinkiset vastaavat.

Jos kiertää asuntomessuilla valmiiksi kalustetuissa asunnoissa niin siellä on siivouskomerot ladattu kaikilla mahdollisilla Sini-tuotteen välineillä.

jk. Onhan näemmä noita tiskisuteja myynnissä vieläkin. On tehty riisinjuurista.Täällä

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Meillä on tuollainen alin versio... edellinen oli varmaan toistakymmentä vuotta, ainakin hirveän kauan... peseytyy mukavasti, kun välillä laittaa tiskikoneeseen.

Mummolassa oli tuollainen suti, ja taisi meillä kotonakin olla.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Jos kunnolla liottaa ja ei kavahda käsiensä kastelua niin usein riittäisi tiskirättikin. Hygienan kannalta on kuitenkin paree ettei imisi itseensä kovasti rasvoja.

Mummeli kirjoitti...

Monenlaisia harijoita on tullu testailtua. Pirkka-harijaki ihan ok, vaan onhan Sinin tuotteet tunnetusti hyviä ja kestäviä. Tuollanen "risukasakin" löytyy, vaikei sille juurikaan käyttöö oo ku roikkuu koristeena keittiösä pyyhenliinatelineen nupin pääsä. :)

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...