18.8.2014

Liikenneturmatutkinta

Niin,

FOX-kanavalta tulee lentokoneturmatutkintoja. Pohditaan syitä ja aina löydetäänkin paitsi tuo Malesian koneen katoaminen on mysteeri.

Rautakaupan kulmalla on ollut muutaman viikon tämä kolariauto josta on kilvetkin irroitettu. Melko tuore Honda ja suoritin siitä päällisin puolin kolaritutkintaa.


Vahvasti näyttää siltä että autoon on törmännyt iso mänty. Kaarnaa löytyy vielä etusäleiköstä.
Törmäys on juuri kuljettajan kohdalle joten vaikea on sanoa kumpi on ollut oikealla kaistallaan.Tuulilasi on säröytynyt sekä kuljettajan että apumiehen puolelta. Turvatyynyt ovat lauenneet, verta ei näkynyt sisätiloissa. Olisiko päät päässeet kuitenkin iskeytymään jos turvatyyny on täyttynyt vain osittain?Vesikö vaiko kuluneet renkaat suistaneet auton ja näinollen syyllisiä? Tuskinpa ainakaan renkaat kun kuviot ovat hyvät. Alumiinivanteet ja iso rengaskoko. Luulenpa että jos autoa ei lähiaikoina siirretä toisaalle, mystisesti se siirtyy tiiliskivien päälle ja renkaat häipyvät. Sivuikkunatkin rikkoutuvat helposti.

Nyt kun sataa kovasti, suomessakin voi esiintyä tulvia. Vanhasta muistista voi ajaa jos luottaa siihen että kyllä se tie siellä veden alla on. Tässä videossa luotettiin että kynnys kävelytien ja maantien välillä ei ole järin korkea. Oliko se?

 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että mänty oli kuitenkin omalla kaistallaan ja auto meni väärälle:)

Murphy kirjoitti...

Niin,

Yleensä on niin.

Sanna kirjoitti...

Mikä ihmeen monttu tuossa oikein oli, tuossa videon sillassa??? Ei kyllä olis voinu arvata...

Ja uutisissahan lukee, että "auto ajautui". Ehkä se ajautui mäntyyn, eikä ajaja voinut autolle yhtään mitään. Se vain ajautui.

Mietin sitä taannoista kolaria tuolla pohjoisessa, kun linja-auto törmäsi vasemmalle kääntyvän perään, ja lehdessä selitettiin se jotenkin että "väistöyrityksen johdosta bussi ajautui vastaantulevien kaistalle, ja sillä kaistalla ajava auto ajoi suoraa bussin alle." Ihanku se olis ollu sen vastaantulijan syytä; ajoi suoraa bussin alle, pöljä! Mitä se sinne ajoi? Ja bussi "ajautui" kun sen edessä oli kans joku pöljä, jota bussin piti väistää.
Jälkeenpäin sitten vähän korjailtiin juttua, että saatiin se todenmukaisemmaksi. Bussikuskihan siinä kiistatta oli se syyllinen, olkoonkin että kääntyjäkin on saattanut antaa puutteellisia merkkejä aikomuksistaan, risteys tullut yllättäen tms. vaikka hiukan epäilen, kyseinen risteys on hyvin näkösällä. Vilkun käytön puutteesta saattaa kieliä se, että linja-auto väisti vasemmalle. Mutta sitten on ollut turvaväli liian pieni.

Murphy kirjoitti...

Juu ja autokoulussa sanotaan ettei saisi kääntää renkaita valmiiksi jos odottaa kaistalla vasemmalle kääntymistä. Kun törmätään kovaa takanurkkaan sinne se vastaantulijan kaistalle auto lentää.

Sanna kirjoitti...

Mutta miksi se törmääjäkin sinne ajautui? Sekin oli kääntänyt renkaat vasemmalle, vaikka sen piti ajaa suoraan. Törmäämättä minnekään.

Murphy kirjoitti...

Niin, en tiedä tuosta tapauksesta mutta kait törmäystilanteessa määrää muodot ja voimavektorit.

Niinkuin jos biljardipallo iskeytyy toiseen niin kumpikin liikkuu sen jälkeen muotojen ja voimien vaikutuksesta oikealle tai vasemmalle.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...