1.8.2014

Suomalaisten superkeihäs

Niin,

Aikoinaan heitettiin Heldin kehittämällä liitokeihäällä yli sata metriä. Urheilukentät loppuivat kesken ja sääntöjä muutettiin. Keihään painopisteeseen ja keihään pintakuviointiin tuli uusia määräyksiä. Keihäs tippuu nyt nopeammin alas ja yleensä nokalleen.

 Suomalaiset kuitenkin kehittävät kovalla rahalla jälleen uudentyyppistä keihästä joka täyttäisi määräykset mutta lentäisi silti pidemmälle. Homma on samanlaista kuin mäkihypyn varusteissa. Sami Peltomäki on mukana Kuortaneella kehitettävässä keihäsprojektissa:

- On hienoa, että Suomessa panostetaan keihäänheittoon myös välinepuolella. Siitä on varmasti paljon hyötyä koko lajille, Peltomäki kiittelee. Suurin etu suomalaisheittäjille on se, että heille voidaan kehittää keihäät, joiden jäykkyys vastaa heidän tyyliään. Jokainen huippuheittäjä voi siis saada täysin yksilöidyn keihään, markkinoille yleiseen käyttöön tulee vain yksi malli.

 Se malli on myös ulkomaalaisten heittäjien ulottuvilla. - Mehän emme voi tietää, mitä siellä kuoren alla on, kunhan keihäs täyttää kaikki IAAF:n asettamat ulkoiset mitat, valmentaja Ihalainen muotoilee asian pilke silmäkulmassa.

 Eli olisiko niin että keihään sisällä on mekaniikkaa ja elektroniikkaa jota voidaan heiton aikana säätää? Keihään painopiste muuttuukin sen jälkeen kun se on mitattu ja heitettäväksi hyväksytty? Itse teksin sen niin että sisässä olisi lyijymötikkä jonka paikka liukuisi kohti heittäjää heiton lentovaiheessa, mutta palautuisi lepovaiheessa takaisin sääntöjen mukaiseksi.

Ei kommentteja:

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...