26.10.2014

Ihmisten on eläköidyttävä ihmisten eläköitymisiän on noustava.

Niin,

Juha Sipilä saattaa olla tuleva pääministeri ja hän laukoo jo teesejään.

STT:n uutinen
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vaatii kovia toimia Suomen valtiontalouden kohentamiseksi. Valtion ja kuntien virkamiesten määrää pitää Sipilän mukaan vähentää kymmenillätuhansilla.
– Yksityinen sektori ei voi elättää näin suurta julkista puolta. Julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on noussut 58 prosenttiin. Valtiolla ja kunnilla on töissä yhteensä 530 000 suomalaista, keskustan puheenjohtaja korosti Yrittäjät.fi:n haastattelussa lauantaina.
Sipilän mukaan kymmeniätuhansia virkamiehiä ei tarvitse irtisanoa. Suuri osa vähennyksistä voidaan hoitaa eläköitymisen kautta.

Kun tuota tekstiä lukee niin en voi ymmärtää miten se oikein liittyy tähän hetkeen. Kunnista ja valtiolta on perinteisesti lähdetty kuusikymppisenä eläkkeelle. Ja  nythän tavoitteena on nostaa eläkkeelle siirtymisikä sinne 65 vuoteen.

Kysehän on sitten siitä että kun ihmiset lähtevät eläkkeelle uusia ei palkata. Toimiihan se niinkin jos vain siirtymäaika on riittävän pitkä ja sopivia ihmisiä siirrettäväksi kunnaninsinööreksi sun muiksi on töissä julkisella puolella  jo valmiiksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä eläkeuudistus ja ylipäänsä keskustelu eläkeiän nostosta on jotenkin kummallista. Ei järjen hiventä.
Olen hirmuisen tyytyväinen, kun olen jo eläkkeellä. Voi vain seurata tuota tolkutonta touhua.

Äijä kirjoitti...

Ilmeinen opportunistihan tämäkin mies on. Räkyttämällä noussee vallan kahvaan, mitä saanee aikaan?
Tästä problematiikaata on vaikeaa löytää asiallista keskustelua, siellä lentelee jo pian prkl kommunisti - stnan riistäjä- tyyppisiä repliikkejä.

Ja on hyvä muistaa, että kepu pettää aina, kuten muutkin puolueet ��

Murphy kirjoitti...

Niin,

Kevään vaaliteemaksi noussee kestävyysvaje ja työttömyys. Kaikki puolueet lupaavat hoitaa asian hieman eri keinoin ja homma ei etene kun suurin puolue saanee 21% äänistä.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...