14.10.2014

Naapureiden esimerkki

Niin,

Tässä naapurit ovat innostuneet uusimaan kattojaan toistensa innoittamina. Jo kolmas kattouusija tänä vuonna ja kaikki samalta urakoitsijalta. Toisella puolen tietä on vielä pari nuhruista ja sen jälkeen olisi koko tie uusittu lähiaikoina. Nyt vaihdetaan tiili teräkseksi. Aiemmat kaksi olivat mineriittikattoja ja pari vuotta sitten yksi lisäsi tiilikatteen huopakatteen päälle.

Tämä Hämeen Laaturemontti mainostaa vaihtavansa katon kahdessa päivässä ja niin ne näköjään ovat tehneetkin. Kolmantena päivänä on tullut vielä piipun pellittäjä joka on viimeistellyt työn. Osasyy tälläiseen kattoremontti-intoon on varmaan kotitalousvähennyksissä.

Hämeen Laaturemontti tekee näemmä itse teräskatteen profiloinnin ja saa silläkin osan materiaalituotoista itselleen. Työn nopeus ei ole mikään ehdottomuus asiakkaalle koska talossa voi silti asua. Olennaista onkin että se on viite kilpailukyvystä ja siitä ettei työ jää kesken, laskukin maksetaan aina jälkikäteen.

Entisaikaan teräskatot olivat 0.8 mm paksuisia ja nykyään käytetään vain 0.45 mm paksuutta. Harvemminhan se puhki ruostuu mutta tukevuus syntyy paksuudesta. Aikoinaan joistakin autoista sanottiin että niissä on käytetty erittäin ohutta peltiä, maalattu molemmin puolin ja lopuksi otettu se pelti pois välistä.
Saahan noita paksumpiakin vielä mutta se ei ole sitä peruskauraa.


1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Meillä pantiin koolit vanhalle huovalle ja teräs päälle. Musta on niin mukavaa kuunnella iltaisin sateen ropinaa... siis jos sattuu satamaan. Se ei oo sit niin kivaa, kun puusta tippuu pamahtavia yksittäisiä pisaroita, tai jotain vettä sakeampaa kovalla tuulella. Ei meinaan ole ne pellit kovin kaukana nenästä, kun sängyssä makaa :)

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...