2.10.2014

Täysremontti 10 v jälkeen

Niin,

Aivan yllättäen paikkakunnan Lidl suljettiin ja aloitettiin suuri saneeraus. Koko tila on tyhjennetty ja lattiatkin piikattu pois. Pihalla on iso kasa betonia, betonirautoja ja klinkkereitä. Bobcatit tuovat tavaraa ja rompoolia ulos ja seuraavaksi varmaankin valetaan uusi lattia. Olisikohan sen ensimmäisessä valussa tullut joku virhe kun ei muutoin tunnu järkevältä. Eräs syksy lattialla oli kyllä ämpäreitä kun katto vuoti.

Alle kuukaudessa pitäisi olla remontti valmis ja ulkokuorille ei tehtäne mitään. Paikkakunnan lehdissäkään ei ollut etukäteen mitään tiedotetta, liittymään vain on tullut isot lakanatiedotteet remontista. Nekin vasta seuraavana päivänä. Onkohan henkilökunta lomautettu vai järjestetty koulutusta?

Melko monta autoa ja jalan tulevaa asiakasta kääntyy pihalle ja sitten huomaakin että eihän remonttikohteesta voi mitään ostaa. Yksi seinäkin on piikattu auki jotta bobcatit pääsee ajamaan ulos ja sisään.

Valtaisa kasa lattian betonirautoja:Naapurikaupungin lehdessä näemmä oli tiedote. Toisaalta nyt jo ajattelen että tulisikohan lattiaan upotettavat kylmäputket pakaste- ja kylmäkaapeille.Silloin kylmäkalusteet voisivat olla sellaisia jotka eivät hönkää kuumaa ilmaa sisätiloihin. Katolle voisi tulla lämmönvaihtimet joilla otettaisiin talteen kuumaa ja kylmää. Varmaankin nuo Lidl kauppojen arkkitehtuurit on suunniteltu Saksan ilmastoon jossa pakkasta ei niin paljoa ei ole.

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

En ihmettelis, vaikka asia olis noin kuin mietit. Olihan niiden muovikassitkin suunniteltu lämpimämpiin maihin, ja paukahteli halki kun asiakkaat Suomen talvessa käveli kaupasta ulos. Ja kärryjenpitopaikka oli aluksi katoton, ja ekana talvena kärryt oli täynnä lunta. Ja tavalliset kaupan liukuhihnatkin joutuvat hommaamaan sinne pakkauspuolelle, kun suomalaiset pöljät ei ymmärtäneet, että kassan jälkeen ne ostokset olis kuulunu nostella välittömästi kärryyn takaisin ja mennä erikseen pakkauspöydälle pakkaamaan niihin halkipaukahteleviin kasseihin. Ja koritkin hommasivat lopulta, kun kaikki ei kärryjä käytä. Minäkään, vaikka nelihenkisen perheen sapuskat ostan - aina otan korin.

Mutta nuo betoniraudat! Voisin ottaa muutamia käyttööni...

Murphy kirjoitti...

Niin,

Nuo betoniraudat ovat kyllä sellaisessa sykkyrässä ja osin verkkoakin ettei niistä juuri muuta kuin terästehtaan raaka-aineeksi.

Harrastelijalle ei kovin kallista ole uudetkaan mutta on pitkää kankea ja myytäneen kait enemmänkin isoissa erissä.

Ja siitä tuli mieleeni että piippurasseja myytäneen ememmän harrastelijoille kuin piippumiehille. Helsingissä oli aikoinaan sellainen kauppa kuin Sinoopperi. Varsinainen tilpeehöörikauppa jossa ei Rambomiehiä paljoa näkynyt. On kait vieläkin.

Tarkistin. On näemmä muuttunut verkkokaupaksi mutta on Tampereellakin.
http://sinooperi.fi/

Sanna kirjoitti...

Täälläkin oli sinooperi, mutta siitä tuli värinappi. Kamalan kallista tilpehööriä alanharrastajille!

Oon haaveillu raudoitusverkkoa köynnöksille...

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...