16.10.2014

Valosarjat

Niin,

Alkuvuodesta olisi saanut valosarjoja halvalla. Nyt on hinnat palautettu ja vehkeet taas laitettu kauppoihin framille. Kaikissa sarjoissa tulee mukana muuntaja vaikka sellaisia olisi kotona ennestäänkin.

Vanhat hehkulampuilla toimivat sarjat olivat lyhytikäisiä ja kun pari lamppua paloi, oli hankala löytää mitkä niistä on sipanneet kun joskus vika oli kontakteissakin.

Nykyiset ledipohjaiset kestää paremmin mutta muuntajien pistoke on muuttunut erilaiseksi. Vanhaan muuntajaan saattoi työntää toisen virtalähteen pistokkkeenkin ja oikosulkuhan siitä seurasi. Mitä tehdä ylijääneille muuntajille?


Tämäntyyppinen virtalähde on sellainen joka kuluttaa sähköä ilman kuormaakin. Pienet ja kevyet kännykkälaturit eivät juurikaan.

Toinen mitä kertyy kotiin on kattiloiden ja paistinpannujen kannet. Jos esine itse on mennyt tärviölle ja viedään metallinkeräykseen ei lasista kantta sinne voi eikä raskikaan viedä ja niitä sitten on ja on.

Jossakin oli listaa että kodeista myös löytyy turhia valkosipulipuristimia  ja piparkakkumuotteja. Valkosipulihan nykyään kuoritaan ja pienitään veitsellä ensin litistämällä ja sen jälkeen samalla veitsellä  pienimällä. Valkosipulipuristintehtaita uhkaa konkurssiaalto.

Ei kommentteja:

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...